Doe mee!

Online scholing Plezier in bewegen voor ieder kind

Hoe zorg je ervoor dat kinderen en jongeren niet alleen bewegen maar ook plezier hebben in jouw sportles? Dat ze het gevoel krijgen iets te leren of de regels van de activiteit volgen?

Je hebt ongetwijfeld bij het lesgeven al eens ervaren dat jouw instructie of feedback niet goed overkwam, of dat de leerling niet in staat was om jouw aanwijzingen voldoende te verwerken. 1 op de 10 kinderen en jongeren leert niet goed via de standaard lesgeefmethode van de directe instructie (‘Praatje-Plaatje-Daadje’).

Doel

Een nieuwe didactische methode leren hanteren om kinderen en jongeren met motorische ontwikkelingsproblemen makkelijker te laten leren. Ervaar zelf hoe je de nieuwe methode van impliciet leren kunt toepassen door op een andere manier instructie, begeleiding en feedback te geven aan kinderen of jongeren. Voorbeeld: een motorisch minder vaardige sporter kan soms wel leren gooien als je een fel geel mikpunt neerzet of gebruik maakt van een zwaardere bal.

Theorie en ervaren

Cursisten werken volgens een combinatie van theorie en in de praktijk zelf ervaren en creëren. Eerst bekijken we hoe de methode van de directe instructie in het sportonderwijs op verschillende manieren toegepast kan worden, waarbij we de dilemma’s laten zien en wat bekend is uit de laatste onderzoeken. Vervolgens dagen we de deelnemers uit met nieuwe leskaarten en videobeelden om mee te denken en het nieuwe impliciet leren zelf te ervaren. Binnen deze scholing wordt ingegaan op ontwikkelingsachterstanden op motorisch gebied in sport- en beweegsituaties.

Doelgroep scholing

Begeleiders van kinderen of jongeren met motorische ontwikkelingsproblemen; van vakleerkracht, vakspecialist, de buurtsportcoach tot trainer van een sportvereniging.

Wanneer:

Woensdag 19 mei 16.30 uur – 18.00 uur

(aanmelden kan tot en met 9 mei)

Locatie:

Online via Zoom

Kosten:

€55,- p.p. inclusief het leerboek Plezier in bewegen voor ieder kind (minimaal 15 en maximaal 30 deelnemers).

Laat hieronder je gegevens achter dan ontvang je binnenkort een bevestiging van deelname.

Tevens kun je hieronder aangeven wat je graag wilt leren en of een korte beschrijving geven van een casus / situatie ten behoeve van de scholing.

Aanmelden: