Doe mee!

Integraal leefstijlprogramma

Lees meer over ons integrale leefstijlprogramma in de zorgsector

Integraal leefstijlprogramma

Healthy Habits

Special Heroes Nederland stelt met het integraal leefstijlprogramma ‘Healthy Habits’ zorginstellingen in staat een substantiële bijdrage te leveren aan een gezonde en actieve leefstijl van hun cliënten. Wij hanteren hierin een integrale aanpak. Dit houdt in dat alle leefstijlactiviteiten in een organisatie op elkaar afgestemd worden, maar ook met andere sectoren en partijen in de regio, om zo tot één gezamenlijk plan te komen.

Dit doen we door zorginstellingen te ondersteunen bij de implementatie van Healthy Habits in de organisatie met o.a. kennisbijeenkomsten en scholingen en door het organiseren van leefstijlactiviteiten op locatie. Ook bieden we zorginstellingen verschillende programma’s aan die ingezet kunnen worden om een gezonde en actieve leefstijl bij hun cliënten te stimuleren. 

Kijk hier wat wij doen voor:

Het belang van een gezond en actief leven

Voor mensen met een beperking of chronische ziekte is een gezonde en actieve leefstijl belangrijk om zo goed mogelijk te kunnen functioneren in de maatschappij. Bovendien kan een gezonde en actieve leefstijl veel aandoeningen helpen voorkomen, waaronder hart- en vaatziekten, leververvetting, diabetes type 2, geheugenverlies en verschillende vormen van kanker. Kleine aanpassingen in de leefstijl kunnen al helpen bij het herstel of het verminderen van klachten. Bijvoorbeeld door gezonde gewoontes aan te leren die helpen bij een goede nachtrust, voldoende beweging, juiste voeding en ontspanning.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het integraal leefstijlprogramma? Neem dan contact op via leefstijl@specialheroes.nl