Doe mee!

Healthy Habits Coaching

Online coaching in de eerste stappen naar gezonde gewoontes

Healthy Habits is engels voor 'Gezonde Gewoontes'. Gezonde keuzes maken is soms best lastig, waar en hoe moet je beginnen? Via Healthy Habits Coaching krijgen mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte hulp van coaches bij het zetten van de eerste stap richting gezonde gewoontes.

Wat is Healthy Habits Coaching?

Healthy Habits betekent ‘gezonde gewoontes’ in het Engels. Gezonde gewoontes starten en onderhouden kan best lastig zijn. Al helemaal als je moeilijker mee kunt doen met activiteiten omdat je een lichamelijke beperking of chronische ziekte hebt.

Online of telefonische coaching
Healthy Habits Coaching biedt volwassenen uit deze groep de mogelijkheid om online of telefonisch te spreken met een coach die helpt bij het starten, ontwikkelen en onderhouden van gezonde gewoontes die horen bij een gezonde leefstijl. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname.

De coaches
De coaches zijn vrijwilligers en de meeste hebben zelf een lichamelijke beperking of chronische ziekte, of hebben daar op een andere manier ervaring mee. De coaches denken mee met doelen stellen en actieplannen maken, en kunnen helpen bij het vinden van de juiste informatie.  

Healthy Habits Coaching wordt mede mogelijk gemaakt door het Agis Innovatie Fonds.

Aanmelden

Bekijk ons filmpje

De voordelen van Healthy Habits Coaching

  • Via kleine acties en doelen werken aan gezonde gewoontes op gebied van bewegen, slapen en/of voeding
  • Je hoeft niet te betalen om mee te doen
  • De coachgesprekken gaan via de telefoon of online
  • Persoonlijke coaching op basis van de wensen van de deelnemer

Achtergrond

Healthy Habits Coaching is gebaseerd op het project ‘Get In Motion’ uit Canada. Daar wordt Get In Motion geleid door het Canadian Disability Participation Project (CDPP). Het CDPP is een team van onderzoekers en gemeenschapspartners dat zich inzet voor het bevorderen van volledige en effectieve deelname aan lichaamsbeweging voor Canadezen met een lichamelijke beperking. Onderzoekers die Get In Motion leiden, zijn van Queen’s  University en de University of British Columbia – Okanagan