Doe mee!

Healthy Habits Coaching

Healthy Habits is engels voor 'Gezonde Gewoontes'. Gezonde keuzes maken is soms best lastig, waar en hoe moet je beginnen? Via Healthy Habits Coaching krijgen mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte online of telefonisch hulp van (ervaringsdeskundige) vrijwilligers bij het zetten van de eerste stap richting gezonde gewoontes.

Wat is Healthy Habits Coaching?

Healthy Habits betekent ‘gezonde gewoontes’ in het Engels. Gezonde gewoontes starten en onderhouden kan best lastig zijn. Al helemaal als je moeilijker mee kunt doen met activiteiten omdat je een lichamelijke beperking of chronische ziekte hebt.

Online of telefonische coaching
Healthy Habits Coaching biedt volwassenen uit deze groep de mogelijkheid om online of telefonisch te spreken met een ervaringsdeskundige die als vrijwilliger helpt bij het starten, ontwikkelen en onderhouden van gezonde gewoontes die horen bij een gezonde leefstijl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De vrijwillige coaches
De coaching wordt gedaan door getrainde vrijwilligers met een achtergrond als ervaringsdeskundige of (leefstijl)coach. Zij helpen bij het motiveren om stappen te zetten naar een actieve en gezonde levensstijl. De Healthy Habits Coaches vervullen niet de rol van professionele leefstijlcoaches of zorgprofessional en zijn dus niet bevoegd om lichaamsbeweging of diëten voor te schrijven, als personal trainer op te treden en/of psychologische hulp te verlenen.

Maak kennis met Healthy Habits Coach Patrick Renkema

Vrijwilliger worden bij Healthy Habits Coaching? Klik hier voor meer informatie.

Bekijk ons filmpje

De voordelen van Healthy Habits Coaching

  • Via kleine acties en doelen werken aan gezonde gewoontes op gebied van bewegen, slapen en/of voeding;
  • Je hoeft niet te betalen om mee te doen;
  • De gesprekken gaan via de telefoon of online;
  • De coaching wordt gedaan door vrijwilligers die zelf een chronische ziekte of lichamelijke beperking hebben;
  • Acties en doelen worden gemaakt op basis van de wensen van de deelnemer.
Aanmelden

Meer weten? Ga direct naar:

Achtergrond

Healthy Habits Coaching is gebaseerd op het project ‘Get In Motion’ uit Canada. Daar wordt Get In Motion geleid door het Canadian Disability Participation Project (CDPP). Het CDPP is een team van onderzoekers en gemeenschapspartners dat zich inzet voor het bevorderen van volledige en effectieve deelname aan lichaamsbeweging voor Canadezen met een lichamelijke beperking. Onderzoekers die Get In Motion leiden, zijn van Queen’s  University en de University of British Columbia – Okanagan. Healthy Habits Coaching wordt mede mogelijk gemaakt door het Agis Innovatie Fonds.