Doe mee!

Leerlijn over leefstijl

Healthy Heroes

Lees hier meer over onze unieke leerlijn over leefstijl voor het onderwijs: 'Healthy Heroes'

Leerlijn over leefstijl

Iedereen heeft het recht om een gezond en actief leven te leiden, ongeacht lichamelijke of verstandelijke beperkingen, of gedragsproblematiek. Daarom hebben wij voor scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs en praktijkonderwijs een unieke leerlijn over leefstijl ontwikkeld onder de naam ‘Healthy Heroes’.

Healthy Heroes: een gezond en actief leven

Ons doel is dat jouw leerlingen de beste kansen krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen binnen een gezond en actief leven. De leerlijn van Healthy Heroes omvat zes belangrijke leerlijnen die hier gezamenlijk aan bijdragen. Kijk snel wat wij doen op het gebied van: 

Zo kan Healthy Heroes eruit zien op jouw school:
Waarom kiezen voor Healthy Heroes?

Met Healthy Heroes krijgen leerlingen op een aansprekende manier kennis over een gezonde en actieve leefstijl en doen ze hier ervaring in op. Ook het toepassen van gezond gedrag komt aan bod. Healthy Heroes sluit aan bij de kerndoelen van het onderwijs. Daarom kan het programma opgenomen worden als vast onderdeel van het curriculum van de leerlingen.

Naast het (door)ontwikkelen van actuele inhoud hebben wij met Healthy Heroes het doel om jou als docent of directeur te ondersteunen en ontzorgen bij het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij jouw leerlingen. Zo kunnen wij helpen bij het aanvragen van subsidies en hebben wij een poule aan gastdocenten die ingezet kunnen worden bij een docententekort.  

Methodiek

Alle leerlijnen van Healthy Heroes volgen dezelfde methodiek van kennismaken (bewustwording) naar verdiepen (herhaling en uitdaging) en vervolgens naar continueren (volhouden).

Lees meer
Ondersteuning

Wij begrijpen dat jij als docent of directeur in het speciaal onderwijs dagelijks vele ballen tegelijk in de lucht moet houden. Daarom willen wij jou ontzorgen waar dat gewenst is.

Lees meer

Doe met ons mee!

Wil jij ook met Healthy Heroes aan de slag?  Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen: