Doe mee!

Geschiedenis

Stichting Special Heroes Nederland

Onze geschiedenis

Stichting Special Heroes Nederland is op 1 januari 2016 ontstaan na een ontvlechting van de Stichting Onbeperkt Sportief (voorheen Gehandicaptensport NL, Nebas-NSG). De kennisfuncties van Onbeperkt Sportief  vormden, samen met NISB, het Kenniscentrum Sport & Bewegen in Ede. De vervoersregeling en de programma’s Special Heroes / Revalidatie, Sport en Bewegen / Zo kan het ook! zijn verder gegaan onder de vlag van Stichting Special Heroes Nederland. Special Olympics Nederland ging zelfstandig verder en heeft kantoor in de Weerelt van Sport in Utrecht.

Stichting Special Heroes Nederland ontwikkelt en implementeert samen met partners programma’s in het onderwijs, de zorg, revalidatie en bij gemeentes voor mensen met een beperking en biedt ondersteuning aan professionals die werken met onze doelgroep.

De oorsprong van onze organisatie ligt bij het stimuleren van sport en bewegen bij kinderen en jongeren met een beperking in het speciaal onderwijs. Vanuit de wensen en behoeften van de doelgroep en het werkveld zijn we steeds meer de verbreding in gegaan van het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl. Dat doen we binnen de domeinen sport & bewegen, kunst & cultuur, werk & participatie, voeding & gezondheid.