Doe mee!

Sport & Bewegen

Sport Heroes

Lees hier meer over Sport Heroes, onze leerlijn over sport & bewegen

Sport & Bewegen

Sporten en bewegen is leuk en goed voor iedereen. Niet alleen voor verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, maar ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld. Binnen de leerlijn Sport & Bewegen kunnen leerlingen onder de naam ‘Sport Heroes’ ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn!

Kennismaken

Leerlingen ontdekken allerlei sportieve mogelijkheden met onze kennismakingslessen. We brengen regionale sportaanbieders naar jouw school, zodat leerlingen tijdens schooltijd via clinics kennis kunnen maken met sport en bewegen. Van voetbal, atletiek, korfbal en judo, tot aan rolstoeldansen, hockey of freerunning.

Deze clinics vinden plaats in blokken van twee tot zes weken, waardoor leerlingen voldoende tijd hebben om nieuwe sporten te proberen. Met doorgaans drie blokken van kennismakingslessen per jaar, is er volop gelegenheid om te experimenteren en een passie voor sport en bewegen te ontdekken. 

Andere (of aanvullende) kennismakingen met het thema sport & bewegen zijn:

  • Vita on Tour Experience
    Een dag vol leuke activiteiten en nieuwe ervaringen op een of meerdere Healthy Heroes thema’s. 
  • ShuffleSports
    Een nieuwe sport die nog nooit iemand heeft gedaan! Door twee bestaande sporten te mixen, zonder dat ze matchen, creëren we een nieuwe sport. ShuffleSports is geschikt voor zowel het VMBO als het VSO en Praktijkonderwijs.
  • Junior P.A.
    Leerlingen krijgen een rol bij het organiseren van sportieve plein- en pauze activiteiten.
Verdiepen

De verdiepende fase bestaat uit aanvullende lessen na schooltijd op school of op locatie van de sportaanbieder. Om continuïteit van activiteiten te borgen wordt er in samenwerking met school en de regionaal projectleider blijvend naschools aanbod georganiseerd. Voor kinderen die meer dan andere kinderen moeite hebben met bewegen, buitenspelen en/of sporten en daardoor weinig of geen plezier (meer) beleven aan sporten bestaat ClubExtra.

Continueren

Door financiële ondersteuning vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen kinderen en jongeren ondersteund worden in doorstroming naar een een sport- of cultuurvereniging. Onze regionale projectleiders kunnen je hierover adviseren.

Aan de slag met de leerlijn Sport & Bewegen?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het organiseren van aanbod en ervaringen op het gebied van sport & bewegen: