Doe mee!

Eten & Drinken

Food Heroes

Lees hier meer over Food Heroes, onze leerlijn over eten & drinken

Eten & Drinken

Gezond eten & drinken is niet voor alle leerlingen vanzelfsprekend. Binnen de leerlijn Eten & Drinken leren leerlingen onder de naam ‘Food Heroes’ over gezonde voeding. We hebben verschillende activiteiten binnen dit thema die we kunnen uitrollen op jouw school.  

Kennismaken

In de kennismakingsfase krijgen leerlingen basislessen over het thema eten & drinken. Onze interactieve lessen, gericht op onderwerpen zoals fruit, groenten, drinken, ontbijt, tussendoortjes en etiketten lezen, zijn op maat gemaakt voor het niveau van de leerlingen. We willen dat leerlingen ervaren dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Deze boeiende lessen vinden plaats in de klas en kunnen ook door een gastdocent gegeven worden. Na afloop krijgen de leerlingen een welverdiend Food Heroes diploma.

Een andere (of aanvullende) kennismaking met het thema eten & drinken is onze Vita on Tour Experience: een dag vol leuke activiteiten en nieuwe ervaringen op een of meerdere Healthy Heroes thema’s.

Verdiepen

Tijdens de verdiepende fase gaan leerlingen binnen of buiten de school aan de slag met het thema eten & drinken. Dit kan bijvoorbeeld een supermarkt bezoek zijn, een kookworkshop of een bezoek aan een boerderij. 

Aan de slag met de leerlijn Eten & Drinken?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het organiseren van aanbod en ervaringen op het gebied van eten & drinken: