Doe mee!

Maak kennis met Healthy Habits Coach Patrick Renkema

Ik ben Patrick Renkema uit Almere en ik ben ervaringsdeskundige. Ik wil graag sporten voor mensen met een beperking beter beschikbaar te maken.
Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen. Ik doe aan handbiken, al doe ik dit minder vaak dan ik zou willen en speel op de paragolfer. Ik heb jaren met veel plezier bij een groothandel in elektra, cv en sanitair artikelen gewerkt, maar door mijn handicap is werken niet mogelijk.

Welke ervaring met coaching heb je?
Ik heb nog niet heel veel ervaring met coaching, behalve de gesprekken die ik heb met lotgenoten. Gesprekken waarvan ik denk dat ze mij, maar ook hun verder hebben geholpen. Samen praten en plannen bedenken geeft houvast en dat hoop ik over te kunnen brengen bij Healthy Habits Coaching.

Welke betekenis heeft een gezonde leefstijl in jouw leven?
Gezonde leefstijl zorgt er niet alleen voor dat ik, door het vele zitten, niet te zwaar wordt. Het zorgt er ook voor dat ik beter in mijn vel zit en zelfs minder medicijnen gebruik. Ik sport, omdat het mij helpt minder aan de pijn te denken, om onder de mensen te zijn en om lichamelijk en geestelijk sterker te worden.

Op welke manier wil jij bijdragen aan Healthy Habits Coaching?
Toen ik mijn laatste gesprek had na het drukke programma bij het revalidatiecentrum viel ik in een diep gat, maar ik heb hier een hoop van geleerd. Ik wil deze kennis graag overbrengen en laten zien wat je zelf allemaal kan bereiken door gezonder te leven, te sporten en te slapen.
Ik wil graag mensen helpen die een volgende stap willen nemen, maar die nog niet goed weten hoe dit te doen. Door een complicatie bij een operatie zijn zenuwen die mijn been aansturen niet meer werkend. Hierdoor ervaar ik de hele dag pijn en zit lopen er niet meer in.

Healthy Habits Coaching
Naast Patrick Renkema zijn inmiddels nog vijf coaches opgeleid om mensen met lichamelijke beperking te ondersteunen bij een gezonder leven. Via Healthy Habits Coaching krijgen mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte online of telefonisch hulp van (ervaringsdeskundige) vrijwilligers bij het zetten van de eerste stap richting gezonde gewoontes. Dit is een aanvullend aanbod op revalidatie of een adviestraject in het Beweeg- en Sport- of  Leefstijlloket en is kosteloos voor de deelnemers.

Mensen kunnen zich aanmelden via deze link: Healthy Habits coaching