Doe mee!

Iemand doorverwijzen?

Bent u benieuwd wat Healthy Habits Coaching voor uw doelgroep(en) kan betekenen?

Waarom Healthy Habits Coaching?
Steeds vaker wordt bij mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking gezonde leefstijl als medicijn voorgeschreven. De eerste stappen zetten richting (het volhouden van) gezondere gewoontes kan echter verdraaid lastig zijn. Daarbij is er binnen de zorg vaak onvoldoende tijd om mensen voor langere tijd te coachen. Dit is echter wel nodig, omdat deze doelgroep veel barrières ervaart in het komen tot een actieve en gezonde leefstijl. Daarom heeft Special Heroes Nederland het project ‘Healthy Habits Coaching’ gestart.

Lees hier meer over het project

Voor wie is Healthy Habits Coaching?
Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met MS, Dwarslaesie, Hersenletsel en Reumatoïde artritis en kan op termijn uitgebreid worden naar andere doelgroepen.

Wie zijn de coaches?
De coaches zijn getrainde vrijwilligers met een achtergrond als ervaringsdeskundige of (leefstijl)coach. Zij helpen bij het motiveren om stappen te zetten naar een actieve en gezonde levensstijl. De vrijwilligers zijn geen leefstijlcoaches en zijn dus niet bevoegd om lichaamsbeweging voor te schrijven, als personal trainer op te treden, psychologische hulp te verlenen en/of diëten voor te schrijven.

Hoe kunt u gebruik maken van Healthy Habits Coaching?
We zien het voor ons dat Healthy Habits Coaching een praktisch verlengstuk wordt na een behandelingstraject en eventuele leefstijl gesprekken: De patient is klaar met de behandeling, wil thuis zelf verder aan de slag met gezonde gewoontes, maar weet nog niet zo goed hoe dat moet. De vrijwillige coaches van Healthy Habits Coaching denken mee met gezonde doelen stellen en actieplannen maken, en kunnen helpen bij het vinden van de juiste informatie. 

We zien Healthy Habits Coaching ook als een mogelijkheid in het voorliggend veld. Iemand die graag wil werken aan een gezondere leefstijl maar met minder af kan dan een officiële leefstijlcoach of een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Of bijvoorbeeld na een traject met een fysiotherapeut, diëtist, zodat de ‘klant’ met wat extra ondersteuning thuis aan de slag kan om het gewenste gedrag zich eigen te maken en vol te houden. 

Iemand doorverwijzen?

Stuur deze website door naar de persoon die meer wilt weten over Healthy Habits Coaching. Of gebruik hiervoor deze QR code: