Doe mee!

Iemand doorverwijzen?

Bent u benieuwd wat Healthy Habits Coaching voor uw doelgroep(en) kan betekenen?

Waarom Healthy Habits Coaching?
Omdat een gezonde leefstijl belangrijk is voor iedereen. Daar stappen in zetten en volhouden is vaak het lastigst. Met Healthy Habits Coaching worden deelnemers op een laagdrempelige manier ondersteund om zelf thuis stappen te zetten in gezonde gewoontes, zonder dat ze hiervoor een behandelingstraject in hoeven te gaan. De kracht van Healthy Habits Coaching is de inzet van ervaringsdeskundige vrijwilligers die deelnemers helpen bij het opstellen van praktische doelen, meedenken over concrete acties en mee succesmomenten vieren. 

Lees hier meer over het project

Voor wie is Healthy Habits Coaching?
Dit project richt zich op mensen met een chronische ziekte en/of een lichamelijke beperking en kan op termijn uitgebreid worden naar andere doelgroepen.

Wie zijn de vrijwillige coaches?
De coaching wordt gedaan door getrainde vrijwilligers met een achtergrond als ervaringsdeskundige of (leefstijl)coach. Zij helpen bij het motiveren om stappen te zetten naar een actieve en gezonde levensstijl. De vrijwilligers zijn geen leefstijlcoaches en zijn dus niet bevoegd om lichaamsbeweging voor te schrijven, als personal trainer op te treden, psychologische hulp te verlenen en/of diëten voor te schrijven.

Hoe kunt u gebruik maken van Healthy Habits Coaching?
Healthy Habits Coaching is opgezet als een praktisch verlengstuk na een behandelingstraject: De patiënt is klaar met de behandeling, wil thuis zelf verder aan de slag met gezonde gewoontes, maar weet nog niet zo goed hoe dat moet. De vrijwilligers van Healthy Habits Coaching denken mee met gezonde doelen stellen en actieplannen maken, en kunnen helpen bij het vinden van de juiste informatie. 

Healthy Habits Coaching is ook mogelijkheid in het voorliggend veld. Iemand die graag wil werken aan een gezondere leefstijl maar met minder af kan dan een officiële leefstijlcoach of een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Of bijvoorbeeld na een traject met een fysiotherapeut, diëtist, zodat iemand met wat extra ondersteuning thuis aan de slag kan om het gewenste gedrag zich eigen te maken en vol te houden. 

Iemand doorverwijzen?

Stuur deze website door naar de persoon die meer wil weten over Healthy Habits Coaching. Of gebruik hiervoor deze QR code: