Doe mee!

Publicaties Onderwijs

Geef uw gewenste bestelling door via het bestelformulier:

Bestelformulier
Plezier in bewegen voor ieder kind
Voor begeleiders die werken met kinderen met een ontwikkelingsachterstand op motorisch en/ of gedragsmatig gebied in sport en bewegen is het leerboek Plezier in bewegen voor ieder kind ontwikkeld. Een praktisch leerboek met handvatten om juist ook deze kinderen plezier in sporten en bewegen te geven en hun talenten te ontdekken. Het boek bevat informatie over theorieën en methodieken en ruim zestig leskaarten met concrete beweegactiviteiten. Kosten: € 34,50 exclusief verzendkosten te bestellen via info@specialheroes.nl. Uitgave van Kenniscentrum Sport en Special Heroes Nederland.
Begrijp ik jou?
Handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties

Soms is gedrag in beweegsituaties moeilijk te begrijpen. Dit kan vervelend zijn voor de deelnemer zelf, maar ook verstorend werken voor de beweegactiviteiten. Wat is de beste manier om een bepaalde situatie aan te pakken? Om begeleiders van sport- en beweegactiviteiten te ondersteunen is een handreiking ontwikkeld. In veel gevallen vragen mensen met een beperking iets extra’s van de begeleiding. Dit vraagt meer van de begeleider om de beweegsituatie passend te maken. In de handreiking wordt aandacht besteed aan de didactiek en de organisatie van de activiteiten en aan wat je als begeleider van beweegactiviteiten kunt doen om een activiteit beter te laten verlopen. Daarna volgt een gedeelte waarin wordt beschreven wat specifieke kenmerken en gedragingen zijn van deelnemers met moeilijk verstaanbaar gedrag. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op introvert gedrag, faalangst, ADHD, Syndroom van Down, autisme en epilepsie. Met behulp van voorbeelden worden de gedragingen verduidelijkt en ook worden concrete tips gegeven.

U kunt de handreiking bestellen voor € 26,70 exclusief verzenden via info@specialheroes.nl. Uitgave van Kenniscentrum Sport en Special Heroes Nederland.

Lesboek Bewegen en bewogen worden
Mensen met een Ernstige Meervoudige Beperking hebben veel begeleiding nodig bij bewegen en daardoor is dit niet altijd vanzelfsprekend. Dit lesboek geeft iedereen die werkt met mensen met een EMB praktische handvatten. Kosten: €29,25 exclusief verzendkosten te bestellen via info@specialheroes.nl.
Broedplaatsen voor sportplezier, de oogst van 25 jaar ClubExtra
In dit boekje leest u verhalen over én van ClubExtra locaties en een uiteenzetting over het ontstaan, de huidige situatie en de toekomst van ClubExtra. Het boekje is te bestellen voor € 18,95 exclusief verzendkosten via info@specialheroes.nl.
Sporthelden. Geef jij ze een kans?
Folder voor sportverenigingen. Samen sporten gaat niet altijd vanzelf. Het vergt flexibiliteit en maatwerk van trainers en coaches om sporters met een beperking te begeleiden. In deze folder vind je een aantal ‘good practices’ en praktische tips. Download de folder door op de afbeelding rechts te klikken.
Sport Heroes en Art Heroes
Lees in deze folder wat de programma’s Sport Heroes en Art Heroes inhouden. Download de folder door op de afbeelding rechts te klikken of vraag de folder aan via info@specialheroes.nl
De kracht van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen
Met deze brochure wil Special Heroes beleidsfunctionarissen inspireren door kennis en ervaring te delen. Ook willen we een bijdrage leveren aan de Kwaliteitsimpuls buurtsportcoaches door ervaringsdeskundigen over hun werk, hun passie, te laten vertellen. Dowload de brochure door op de afbeelding rechts te klikken of vraag hier de folder aan.