Doe mee!

Doe mee als sport- of cultuuraanbieder

Doe mee als sport- of cultuuraanbieder

Voor kinderen en jongeren (6-19 jaar) in het (voortgezet)speciaal onderwijs en praktijkonderwijs is het veelal nog een te grote stap om lid te worden van een lokale sport- of cultuurvereniging.

Stichting Special Heroes Nederland helpt bij de juiste match!

Dankzij de  programma’s Sport Heroes en Art Heroes worden zowel deze leerlingen, als lokale sport- of cultuuraanbieders extra aangemoedigd om zich oriënteren en zelf te ervaren wat er meer mogelijk is op het gebied van sport en cultuur.

Voordeel: Training on the job

Het voordeel voor lokale sport- en cultuuraanbieders is  de ondersteuning en kennisdeling in het werken met deze doelgroep.  Vanaf de eerste binnenschoolse clinics zijn de docenten van de leerlingen aanwezig en beschikbaar voor tips over de omgang met een of meerdere leerlingen. En andersom: door de nieuwe, andere vaardigheden van de aanbieders zien docenten wat hun leerlingen nog meer kunnen.

Opzet: Van binnenschool naar buiten/naschools

De programma’s worden de leerlingen eerst aangeboden in de veilige omgeving van school: kennismaken met sport en cultuur binnen de vertrouwde omgeving werkt!

Na de kennismakingsclinics kunnen de leerlingen verder gaan met de activiteiten door middel van buiten- of naschoolse lessen/trainingen. Daarna is de stap naar de sportvereniging en/of cultuuraanbieder niet meer zo groot: naar een les/training die speciaal is opgezet voor de ‘nieuwe groep’ leerlingen, en soms is het zeker ook mogelijk om regulier in te stromen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem contact op met de regionale projectleider in jouw buurt.