Doe mee!

VriendenLoterij Fonds

Iedereen telt mee. Daarom werft het VriendenLoterij Fonds voor Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een gezonde en sociale samenleving. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.

Bij Stichting Special Heroes Nederland weten we dat juist dat een ‘zetje’ vaak genoeg is om mensen actief te kunnen laten genieten van sport en culturele activiteiten. Al meer dan vijftien jaar stromen kinderen en jongeren met een beperking dankzij het stimuleringsprogramma Sport Heroes door naar een structurele sportieve vrijetijdsbesteding. Via het programma Art Heroes (sinds 2016) kunnen de leerlingen ook kennismaken met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Het VriendenLoterij Fonds maakte het mogelijk dat nog meer scholen aan de slag konden met Art Heroes.

Dankzij het VriendenLoterij Fonds kan Stichting Special Heroes Nederland nu op meerdere plekken in het land starten met een Team 12:

Team 12 is een ontwikkeltraject voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze vormen samen Team 12 en werken binnen een voor jongeren aansprekende omgeving aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit kan een voetbalclub, een cultuurinstelling of een groenvoorziening zijn. Het leren van werknemersvaardigheden staat daarbij centraal.

Alle jongeren hebben volop ontwikkelperspectief. Alleen sommige hebben wat meer begeleiding nodig. Wij gunnen het álle jongeren om mee te kunnen doen in onze maatschappij! Special Heroes Nederland wil dan ook overal in Nederland Team 12 introduceren. Dankzij het VriendenLoterij Fonds kunnen we op meerdere plekken in Nederland aan de slag met een Team 12!

www.vriendenloterijfonds.nl