Doe mee!

Pilot Healthy Heroes in Noord-Limburg gestart!

Op vrijdag 17 mei is in Noord-Limburg de pilot van Healty Heroes gestart. Het programma is gericht op voeding en gezondheid voor kinderen binnen het special onderwijs. De leerlingen van verschillende speciaal onderwijs scholen leren door middel van interactieve lesmethodes, gastlessen en kooklessen op een speelse wijze meer over een gezonde leefstijl! Het doel van het programma is niet alleen gezondheidsverbetering, maar ook het creëren van bewustwording bij de leerlingen. Deze pilots zijn mogelijk gemaakt door Venray Beweegt, Iedereen kan Sporten Noord-Limburg, JOGG Venlo en Special Heroes.

Noortje Vrolijk, Programmamanager Iedereen kan Sporten Noord-Limburg; “Ik vind het zeer waardevol om op het speciaal (voortgezet) onderwijs naast sport en bewegen ook aandacht te hebben voor de bewustwording van een gezonde en actieve leefstijl. Ik ben dan ook blij dat we als Iedereen kan sporten Noord-Limburg, Special Heroes en Venray Beweegt en JOGG Venlo samenwerkingspartners zijn waarmee we op dit gebied samen een pilot ontwikkeld hebben op het niveau van elke leerling.”

Pilot Venray
Vandaag is de pilot op Speciaal Basis Onderwijs Focus (vallend onder Stichting Primair Onderwijs Venray) en Speciaal Onderwijs Spectrum (vallend onder Onderwijsgroep Buitengewoon) in Venray van start gegaan met Happy Fit. Er werd onder andere voorlichting gegeven over voeding, maar ook iets lekkers en gezonds maken stond op het programma. De gastdocent heeft het met de leerlingen gehad over wat je op je brood kunt doen, dat je daar keuzes in kunt maken en dat sommige keuzes misschien wel lekker zijn maar minder goed voor het lijf is. Groente en fruit eten is belangrijk en je kunt zelfs groente en fruit op je brood doen. Vervolgens hebben de leerlingen van allerlei groente en fruit een broodschilderij gemaakt met prachtige en lekkere ‘kunstwerkjes’ als resultaat.

Naast Venray wordt er ook in Gennep en Venlo gestart met de pilot Healty Heroes en maken scholen en leerlingen de komende maand kennis met een actieve en gezonde leefstijl.

Wil jij meer weten over de pilots die nu van start gaan? Neem dan contact op met projectleider Marit Hullen of lees hier meer over het programma Healty Heroes.

Kijk op Facebook voor nog meer foto’s van de pilot in Venray!