Doe mee!

Ook in Gennep pilot Healthy Heroes van start!

Op woensdag 22 mei is in Gennep de pilot van Healty Heroes gestart. Op Speciaal Onderwijs/Voorgezet Speciaal Onderwijs Mikado (vallend onder Onderwijsgroep Punt Speciaal) vond vandaag de eerste les van Happy Fit plaats. De leerlingen leren de komende weken door middel van interactieve lesmethodes, gastlessen en kooklessen op een speelse wijze meer over een gezonde leefstijl! Het doel van het programma is niet alleen gezondheidsverbetering, maar ook het creëren van bewustwording bij de leerlingen. Deze pilots zijn mogelijk gemaakt door Iedereen kan Sporten Noord-Limburg en Special Heroes.

Pilot Gennep
Speciaal Onderwijs Mikado gaat onder andere aan de slag met de thema’s ‘Gezonde tussendoortjes’, ‘Lekker kan ook gezond zijn’ en ‘Zelf keuzes leren maken’. Bij Voorgezet Speciaal Onderwijs Mikado komen de thema’s ‘Wat is nou gezond eten?’, ‘Hoe vaak eet je nou? En wat kun je dan het beste eten?’ en ‘Bewustwording’ aan bod. De leerlingen zullen de komende weken onder andere gerechtjes maken, experimenteren met voeding en veel leren over prijs/kwaliteit verhouding van eten.

Marit Hullen, Projectleider Stichting Special Heroes; “’Ik vind het heel waardevol en bijzonder om leerlingen kennis te laten maken met een actieve en gezonde leefstijl. Ik merk dat leerlingen het super leuk vinden om met voeding aan de slag te gaan en om spelenderwijs te leren wat gezonde voeding is en inhoud. Niet elk kind heeft de luxe een ‘gezonde leefstijl’ vanuit huis uit mee te krijgen. Gelukkig geeft het programma Healthy Heroes juist ieder kind de mogelijkheid om spelenderwijs kennis te maken met een gezonde leefstijl! Elke dag ben ik dankbaar om mee te mogen helpen aan het creëren van bewustwording en kennis rondom gezonde levensstijl en voeding voor kinderen op het speciaal onderwijs – er is nog een wereld te winnen.”

Naast Gennep hebben afgelopen vrijdag ook vele leerlingen in het Speciaal Onderwijs in Venray kennisgemaakt met een actieve en gezonde leefstijl. De komende maand zal ook in Venlo gestart worden met de pilot Healthy Heroes. Wil jij meer weten over de pilots die nu van start gaan? Neem dan contact op met projectleider Marit Hullen of lees hier meer over het programma Healty Heroes.

Kijk op Facebook voor nog meer foto’s van de pilot in Gennep!