Doe mee!

Mooie start Healthy Heroes

Ontwikkelingen en hoogtepunten 2019

Ontwikkelingen en hoogtepunten Healthy Heroes 2019

Met het programma Healthy Heroes laten we leerlingen spelenderwijs aan de hand van verschillende lesmethodes het positieve effect van een gezonde leefstijl ervaren. Zij leren hoe ze hierin zelf bewust gezonde keuzes kunnen maken in meer bewegen en gezonder eten en welke invloed deze keuzen op hun welbevinden heeft. 17 mei 2019 is het programma Healthy Heroes met een aantal pilots in Noord-Limburg in Venray, Gennep en Venlo gestart. De eerste werkvormen zijn erg enthousiast ontvangen op basis waarvan het programma Healthy Heroes verder is vormgegeven. Er is een menukaart voor speciaal onderwijsscholen gemaakt, waarin keuzes uit lesmethodes op het gebied van gezonde voeding en sport en bewegen kunnen worden gemaakt. De basis van het Healthy Heroes programma is de lesmethode Healthy Heroes. In deze lesmethode wordt kennis over Ontbijt en brood, Fruit, Groenten, Dranken, Verantwoorde tussendoortjes en Etiketten lezen gegeven. Scholen hebben hierbij de keuze of zij themalessen door gastdocenten laten geven of deze lessen zelf geven na het leren van de basiskennis via een train de leraar.

Healthy Heroes FitGaafkalender

Voor de leerlingen uit het speciaal basisonderwijs heeft Stichting Special Heroes een Healthy Heroes FitGaafkalender ontwikkeld. Op deze kalender mogen kinderen stickers plakken wanneer zij op een dag voldoende groenten en fruit hebben gegeten, voldoende water hebben gedronken en hebben bewogen. Een eenvoudige manier om kinderen op een leuke manier bewust te maken van een gezonde leefstijl.

Ambassadeur Healthy Heroes

Sem Schilt, een van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers aller tijden, heeft toegezegd voor de rol van Healthy Heroes ambassadeur in te zetten. Sem zet zich met zijn ambassadeurschap voor Special Heroes in om alle kinderen en jongeren met een beperking tot een actieve gezonde leefstijl te bewegen.

Hoogtepunt pilot Venray

We blikken terug op de succesvolle pilots op Speciaal Basis Onderwijs Focus (vallend onder Stichting Primair Onderwijs Venray) en Speciaal Onderwijs Spectrum (vallend onder Onderwijsgroep Buitengewoon) in Venray. Hier zijn de eerste scholen van start gegaan met Healthy Heroes. Vanuit de gastdocent werd voorlichting over gezonde voeding gegeven, maar ook praktisch aan de slag gegaan met het maken van iets lekkers en gezonds. De kracht van het programma zit in de eenvoud en de vertaling van de kennis over gezonde voeding naar de praktijk. Het maken van een broodschilderij door het versieren van je boterham met heerlijk en gezond fruit en groenten, bleek een schot in de roos. De kinderen vonden het prachtig en waren trots op de mooie ‘’kunstwerkjes’’ die zij hadden gemaakt. Dat smaakt naar meer!