Doe mee!

Vita On Tour; unieke ervaring voor de leerlingen!

Eind april begon mascotte Vita met haar Tour door geheel Nederland. In de afgelopen maanden heeft Vita 25 verschillende scholen binnen het speciaal onderwijs bezocht. Ze liet daardoor ruim 2.000 leerlingen een gezonde en actieve leefstijl ervaren. Dit door middel van inspirerende, leuke en sportieve activiteiten en workshops die aansluiten bij de programma’s Sport Heroes, Art Heroes en Healthy Heroes; van T-shirts maken, graffiti workshop, voetbal Battle tot een smaak parcours en smoothies maken.

Zo’n dag stond vooral in het teken van plezier en wij kregen we van zowel de leerlingen als de docenten veel positieve feedback terug. Erna Mannen, directeur Special Heroes Nederland: “Vita laat kinderen en jongeren op een mooie en speelse manier kennismaken met verschillende onderdelen van gezonde en actieve leefstijl zoals sport, art en gezonde voeding binnen de eigen omgeving van de school”.

Gedurende de Vita On Tour deden wij een beroep op de logistieke oplossingen van Oldenburger Fritom. Oldenburger Fritom toont hun betrokkenheid door samen te werken met diverse maatschappelijke initiatieven. Het was dan ook fantastisch dat ze voor de Vita On Tour een bedrijfsbus ter beschikking wilden stellen, en met succes; “Het zien van zoveel plezier en enthousiasme bij de kinderen geeft ons als Oldenburger|Fritom veel voldoening en zijn blij hier een kleine bijdrage aan te kunnen leveren”, aldus Frans Andeweg, Manager Algemene Zaken.

Kortom, een paar mooie maanden waarin de leerlingen op een speelse manier veel hebben geleerd en een prachtige ervaring rijker zijn. Ook Mascotte Vita gaat nu genieten van haar vakantie, maar brengt na de zomer aan nog zo’n 15 scholen een bezoek.


Nog niet bekend met onze programma’s of wil je meer informatie over de Vita On Tour? Lees dan hier meer over ons aanbod, een integraal programma om het welzijn van leerlingen te verbeteren en hun talenten tot bloei te laten komen, of neem contact op met de Regionaal Projectleider bij jou in de buurt.