Doe mee!

Staatssecretaris Maarten van Ooijen op bezoek

 

Een bijzondere dag vol inspiratie!

Op woensdag 21 juni hadden wij de eer om het overleg van de thematafel Overgewicht (een pijler vanuit het Nationaal Preventieakkoord) en staatssecretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Maarten van Ooijen bij ons op kantoor te ontvangen. Wist je dat ongeveer 50% van de mensen in Nederland overgewicht heeft? Special Heroes Nederland is aangesloten bij dit overleg om ervoor te zorgen dat in de genomen maatregelen die overgewicht moet tegengaan, ook rekening wordt gehouden met mensen met een beperking.

Aan het eind van het overleg hebben we de aanwezigen meegenomen in onze integrale aanpak om een gezond en actief leven te stimuleren bij mensen met een beperking. Onze visie en methodiek is met enthousiasme ontvangen. De staatsecretaris heeft een uitnodiging gekregen voor een werkbezoek aan STIP VSO, om deze integrale aanpak ook in de praktijk te bekijken.

Een speciale dank gaat naar de leerlingen van STIP VSO. Zij kwamen vanuit het Ik ben P.A. programma een heerlijke en gezonde lunch verzorgen, met uitstekende service! In het Ik ben P.A. programma worden jongeren uitgedaagd om zich te ontwikkelen op het gebied dat zij interessant vinden, zoals in dit voorbeeld in de horeca. Aan de hand van 21e eeuwse competenties leren jongeren vaardigheden die van pas komen op school, in vrije tijd en bij toekomstig werk. Deze leerlingen hebben niet alleen onze gasten verwend, maar ook laten zien dat gezond eten en gastvrijheid hand in hand gaan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.