Doe mee!

Ik ben P.A.

Het ontdekken en ontwikkelen van talenten.
Verhaal

"Ieder mens, echt ieder mens heeft talenten en bloeit op als hij daarin erkend wordt"

Mark Wolbert, WHISE

Ik ben P.A.

Dankzij het Ik Ben P.A. programma leren jongeren  met een beperking tussen de 14 en 19 jaar hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Het programma versterkt de participatie en het zelfvertrouwen van de jongeren en vergroot hun kansen in de toekomst op werk en in de maatschappij.

De vaardigheden die ze opdoen komen van pas bij vervolgonderwijs of het vinden van (vrijwilligers)werk. Het Ik ben P.A.-programma wordt aangeboden op het voortgezet speciaal onderwijs en op praktijkscholen.

Na het succes van Sport P.A. is de doorontwikkeling gestart naar Horeca, Media, en Art. Zodat leerlingen hun talenten op diverse gebieden kunnen ontdekken en bijvoorbeeld ook kunnen assisteren in de kantine van de club of met het beheren van een website. De mogelijkheden zijn legio!

Wat houdt het project in?

Voor jongeren:

Jongeren met een beperking doen tijdens de training nuttige kennis en vaardigheden op. Tijdens het vrijwilligerswerk ontdekken ze hoe het is om iets goeds te doen voor de maatschappij. Én ze leren waar ze goed in zijn. Ze breiden hun sociale netwerk uit en krijgen meer contacten met jongeren zonder beperking. De jongeren krijgen na afloop een certificaat. Het traject vormt een goede basis voor een vervolgopleiding of werk.

Voor deelnemende organisaties en/of de samenleving:

De deelnemende organisaties leren hoe zij jongeren met een beperking kunnen begeleiden. Hoe zij belemmeringen kunnen wegnemen en hoe zij deze jongeren beter betrekken bij hun aanbod. Ook wordt het netwerk van de organisatie groter en meer divers. Doordat jongeren zonder beperking meer contacten krijgen met andere jongeren, ontstaat meer onderling begrip.

Bekijk hier het filmpje:

Opzet programma

Stichting Special Heroes Nederland is als partner van Whise uitvoerder van het programma. We geven onze kennis, ervaring en enthousiasme om de jongeren te trainen en begeleiden en zetten het programma zo op dat de school of instelling na afronding zelfstandig verder kan. Special Heroes Nederland is hierbij partner van bedenker van het programma.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Ik ben P.A.-programma? Neem dan graag contact op met programma coördinator Franceline van de Geer of Martin Fluit.