Doe mee!

Ik ben P.A.

Het ontdekken en ontwikkelen van talenten.
Verhaal

"Ieder mens, echt ieder mens heeft talenten en bloeit op als hij daarin erkend wordt"

Mark Wolbert, WHISE

Ik ben P.A.

In het Ik ben PA-programma leren jongeren met een beperking tussen de 14 en 19 jaar hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Het programma versterkt de participatie en het zelfvertrouwen van de jongeren en vergroot hun kansen in de toekomst op werk en in de maatschappij.

De vaardigheden die ze opdoen komen van pas bij vervolgonderwijs van het vinden van (vrijwilligers) werk. Het Ik ben PA-programma wordt aangeboden op het geavanceerde speciaal onderwijs en op praktijkscholen.

Na het succes van Sport PA is de doorontwikkeling gestart naar Horeca, Media, en Art. Zodat leerlingen hun talenten op diverse gebieden kunnen ontdekken en bijvoorbeeld ook kunnen assisteren in de kantine van de club van met het beheren van een website. De mogelijkheden zijn legio!

Wat houdt het project in?

Voor jongeren:

Jongeren met een beperking tijdens training training kennis en vaardigheden op. Tijdens het vrijwilligerswerk ontdekken ze hoe het is om iets goeds te doen voor de maatschappij. Én ze leren waar ze goed in zijn. Ze uitgebreid hun sociaal netwerk uit en krijgen meer contacten met jongeren zonder beperking. De jongeren krijgen na verloop een certificaat. Het traject veroorzaakt een goede basis voor een vervolgopleiding van werk.

Voor deelnemende organisaties en / of de samenleving:

De deelnemende organisaties leren hoe zij jongeren met een beperking kunnen begeleiden. Hoe zij belemmeringen kunnen wegnemen en hoe zij deze jongeren beter mogelijk bij hun aanbod. Ook wordt het netwerk van de organisatie groter en meer divers. Hierdoor jongeren zonder beperking meer contacten krijgen met andere jongeren, veroorzaakt meer begrip begrip.

Bekijk hier het filmpje:

Opzet programma

Stichting Special Heroes Nederland is ook partner van  Whise uitvoerder van het programma. We geven onze kennis, ervaring en enthousiasme om de jongeren te trainen en begeleiden en zetten het programma zo op dat de school van instelling na afronding zelfstandig verder kan. Special Heroes Nederland is hierbij partner van bedenker van het programma.

Contact

Wilt u meer informatie over heeft u vragen over het Ik ben PA-programma? Neem dan graag contact op met adviseur PA Sabrina Lentjes.