Doe mee!

Medewerkers Menzis doneren €3.500 aan Art Heroes

Op 2 april heeft een aantal Menzis-medewerkers een cheque van € 3.500 overhandigd aan kunstproject Art Heroes. Deze bijdrage, afkomstig uit een interne kunstverkoop, werd in ontvangst genomen door regionaal projectleider Oscar Elsinga op Voortgezet Speciaal Onderwijsschool Talryk in Drachten.
Op Talryk is de laatste weken hard gewerkt in het Reuze Mini Media Lab, een onderdeel van het Art Heroes programma dat op deze VSO gedraaid wordt.

Eenvoudig speelfilms maken 
Het Reuze Mini Media Lab laat zien hoe makkelijk het is om – met simpele middelen en een flinke dosis humor en fantasie – spectaculaire korte speelfilms te produceren. De leerlingen maken zelf het filmscript, bouwen maquettes, regelen kostuums, acteren en verzorgen de opnames. Op 2 april hebben de leerlingen van Talryk hun filmscènes opgenomen.

Maatschappelijk partnerschap 
Menzis is al sinds 2007 verbonden aan Special Heroes, waarvan Art Heroes en ook Sport Heroes deel uitmaken. Deze landelijke stimuleringsprogramma’s laten kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs blijvend ervaren hoe leuk het is om te sporten en mee te doen met culturele activiteiten. Zowel op school als in hun vrije tijd.