Doe mee!

Menzis

Voor Menzis geldt: elk Menz is er één. Dat geldt zeker voor kinderen die extra zorg nodig hebben zoals kinderen met een chronische ziekte of een beperking. Daarom is Menzis vanaf het begin partner van Stichting Special Heroes Nederland.

Met Special Heroes werken we samen aan dezelfde doelen: kinderen met een beperking zelf laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen is, hen actief laten werken aan een gezonde leefstijl en hen helpen om een volwaardige plek in de samenleving in te nemen.

Samen met maatschappelijke, culturele en sportieve samenwerkingspartners brengt Menzis mensen in beweging: lichamelijk en mentaal. Want beweging is een belangrijk wapen in de strijd tegen een aantal groeiende maatschappelijke problemen, zoals overgewicht, gezondheidsklachten door een ongezonde leefstijl of sociale achterstand.

Speciale aandacht voor de jeugd

Speciale aandacht hebben we daarbij voor de jeugd, van 6 tot en met 12 jaar. Ongeacht afkomst of lichamelijke en mentale vermogens. Want voor ons geldt: elk menz is er één. Juist voor kinderen met een beperking is voldoende bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat het voor hen niet makkelijk is om aan te sluiten bij een sportclub. Tegelijkertijd is beweging voor hen vaak extra belangrijk.

We steunen daarom projecten en evenementen die fysieke, mentale en financiële drempels wegnemen voor hen om te gaan sporten en bewegen. Die tastbare resultaten hebben en een structurele bijdrage leveren aan het welzijn van deelnemers.

Daarom ligt de samenwerking met Special Heroes voor Menzis voor de hand. Sinds de oprichting van Special Heroes in 2006 brengen we kinderen uit het speciaal onderwijs samen in beweging.