Doe mee!

Vacature Coördinator Financiën & ICT (ca 32 uur)

 

Wil jij met jouw financiële en administratieve kennis een actieve bijdrage leveren aan de stabiliteit en slagvaardigheid van onze organisatie?

Stichting Special Heroes Nederland zoekt een:

Coördinator Financiën & ICT (ca 32 uur*)
Locatie: Utrecht in combinatie met thuiswerken

 

*De verschillende taken van de coördinator kunnen binnen één functie worden uitgevoerd, maar zijn ook in 2 deeltijdfuncties te verdelen. In dat laatste geval zal één functie meer gericht zijn op invoeren/verwerken en de andere functie meer gericht zijn op verzamelen/analyseren/coördineren. Maak indien van toepassing je betreffende interesse kenbaar in je motivatiebrief.

 

Wat doet Stichting Special Heroes Nederland
Iedereen moet een gezond en actief leven kunnen leiden. Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met gedragsproblematiek, is dat minder vanzelfsprekend. Daarom bestaat Stichting Special Heroes Nederland. Wij ondersteunen en ontzorgen organisaties die een gezonde en actieve leefstijl bij de doelgroep willen stimuleren. Dit doen wij met een zo groot en breed mogelijk aanbod op het gebied van eten & drinken, kunst & cultuur, natuur & techniek, ontspanning & relaties, sport & bewegen en werk & participatie. Daarmee maken we mogelijk dat de doelgroep zich fysiek, mentaal en sociaal ontwikkelt met een gezonde en actieve leefstijl.

We kijken waar behoefte aan is, ontwikkelen daarvoor maatwerkprogramma’s en zorgen voor verbinding en impact. We stimuleren (speciaal onderwijs) scholen, zorginstellingen, verenigingen, bedrijfsleven en gemeenten om nauw met elkaar samen te werken, zodat ieder vanuit zijn eigen kracht kan bijdragen aan een stimulerende omgeving en een veelzijdig aanbod voor de doelgroep. Van voetbal en muziek tot gezonde voeding en moestuinieren. Wij zijn sterk in het ontwikkelen en implementeren van programma’s op lokaal en regionaal niveau die bijdragen aan meer structurele participatie van de doelgroep. We zorgen actief voor monitoring van de programma’s, kennisdeling en brengen organisaties met elkaar in verbinding, zodat we programma’s lokaal duurzaam verankeren.

Kijk voor meer informatie over de organisatie, programma’s en de teams op onze website.

Over de functie
De financiële stabiliteit van onze organisatie vraagt om heldere financiële informatie en goede samenwerking. Door actief in te spelen op wat de teams uit de organisatie nodig hebben en hen te faciliteren met relevante financiële inzichten, zorgt de Coördinator Financiën & ICT ervoor dat alle benodigde data wordt ingebracht, verzameld en gerapporteerd. Hierbij kijk je verder dan de statische cijfers, je bent ook geïnteresseerd in het verhaal achter de cijfers.

Jouw rol
Als Coördinator Financiën & ICT ga je aan de slag met het verzamelen, toetsen, verwerken en analyseren van financiële data. Je hebt ervaring met (de optimalisatie van) de daarvoor benodigde processen en systemen. Wij werken met AFAS als systeem.

Je werkt aan financiële- en projectadministratie, het beheer van de debiteuren-/crediteuren- en salarisadministratie. Daarnaast verwerk je bankmutaties en personele en operationele kosten.

Met jouw gevoel voor cijfers, analytisch vermogen en proactieve houding ondersteun je jouw collega’s. Je beantwoordt graag de vragen die collega’s stellen over de financiën. Als je financiële afwijkingen signaleert ga je actief op zoek naar oplossingen. Je krijgt er energie van om jouw financiële en project administratieve kennis op een laagdrempelige manier over te brengen en advies te geven. Je stelt samen met collega’s maand- en kwartaalrapportages op. Kortom, jij weet wat het betekent om binnen een financiële afdeling te opereren en brengt veel financieel-administratieve kennis met je mee.

Het team en de organisatie
Binnen het bedrijfsvoeringteam werk je samen ook aan een aantal andere onderdelen zoals het archiveren van de verzekeringen, AVG-overeenkomsten, contacten met kantoorleveranciers en beheer van het kantoor. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het bedrijfsvoeringteam en leidt dit team naar goede resultaten.

Daarnaast werk je samen met onze projectleiders in de regio en kennis- en contentontwikkelaars. Ons kantoor bevindt zich in Utrecht en is de centrale ontmoetingsplek voor collega’s. Omdat onze medewerkers door het hele land werkzaam zijn en ook door het hele land wonen, hebben wij regelmatig een studiedag of ontmoetingsdag om elkaar te spreken en van elkaar te leren. Samen komen we tot de beste resultaten.

Profiel

 • Je hebt een MBO+/HBO opleiding in de richting van bedrijfsadministratie of bedrijfseconomie;
 • Je hebt kennis van AFAS/Microsoft Excel of in staat dit snel te verwerven;
 • Je krijgt energie van het optimaliseren van processen en systemen;
 • Je hebt een aantal jaren aantoonbare ervaring in (een) vergelijkbare functie(s);
 • Je bent communicatief vaardig en werkt nauwkeurig;
 • Je hebt ervaring met leiding geven aan een team;
 • Je werkt graag samen, zowel in je eigen team, als ook met collega’s uit andere teams.

Wat bieden wij jou:

 • Een fijne werkplek in Utrecht en de mogelijkheid om ook thuis te werken;
 • Een enthousiast en informeel team;
 • Een contract voor in eerste instantie 1 jaar;
 • Salaris conform CAO SPORT.

Informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Erna Mannen, directeur. Zij is bereikbaar via emannen@specialheroes.nl of +316 4300 4706

Reactie
Dit is je kans om jouw financiële talent te tonen. Je reactie (motivatiebrief met CV) kan je richten aan Erna Mannen.
De reactie kan worden gestuurd naar hr@specialheroes.nl o.v.v. “sollicitatie Coördinator Financiën & ICT”.