Doe mee!

Sportstimulering speciaal onderwijs in Utrecht 

Vanaf dit schooljaar (2019-2020) is het Sport Heroes programma (een programma van Special Heroes Nederland) op speciaal onderwijsscholen in Utrecht overgedragen aan SportUtrecht en geborgd in het lokale beleid van de gemeente Utrecht. De juiste kennis en ervaring is aanwezig bij SportUtrecht om het programma op eigen kracht door te zetten. Daarnaast krijgen alle reguliere en speciaal onderwijsinstellingen nu een aanbod op maaten kan Utrecht samen met sportverenigingen verder bouwen aan een inclusieve sportcultuur.    

Sandra van Wijhe-Faase (regionaal projectleider Sport Heroes):”SportUtrecht heeft een goed netwerk van sportverenigingen en buurtsportcoaches die iets kunnen betekenen voor kinderen en jongeren met een beperking. Dit is een voorwaarde om hen veilig en succesvol te laten instromen in allerlei verschillende sportactiviteiten.”     

Petra Kühr (beweegmakelaar speciaal onderwijs en sport bij SportUtrecht): “De doorontwikkeling van het sportstimuleringsprogramma zorgt ervoor dat er nog beter kan worden aangesloten bij de wensen en behoeften van de speciaal onderwijsscholen in de Gemeente Utrecht. Op deze manier hopen we nog meer leerlingen aan het sporten en bewegen te krijgen.”  

Gemeente Utrecht en Special Heroes Nederland blijven samenwerken aan een gezonde leefstijl voor mensen met een beperking. Natuurlijk kunnen scholen altijd bij Special Heroes Nederland terecht voor advies en nieuwe programma’s. Naast Sport Heroes biedt Special Heroes Nederland ook de programma’s Healthy Heroes, Art Heroes en Ik ben P.A. aan.

Meer informatie over het sportstimuleringsprogramma speciaal onderwijs in de Gemeente Utrecht is te vinden op www.sportutrecht.nl