Doe mee!

Sport Heroes Challenge @ N.E.C.: nieuw programma groot succes!

Op donderdag 13 juni 2019 heeft de zesde editie van de Sport Heroes Challenge @ N.E.C. plaats gevonden. Bijna 300 leerlingen van het speciaal onderwijs uit Nijmegen hebben deelgenomen aan dit bijzondere sportevent, georganiseerd door Special Heroes Nederland, N.E.C. Maatschappelijk en Uniek Sporten. Een geslaagde dag door de goed georganiseerde samenwerking tussen regionale sportaanbieders, stagiaires van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, buurtsportcoaches en vrijwilligers.

Programma

Dit jaar is er gekozen om enkel clinics zonder competitie element aan te bieden. Op deze manier hebben kinderen vanuit sportplezier maar liefst 18 verschillende sporten aangeboden gekregen. De dag werd om 10:00 uur gestart met een warming-up. Vervolgens hebben de leerlingen in kleine groepjes gedurende meerdere rondes kennis kunnen maken met verschillende sporten. Niet alleen klassieke sporten waren aanwezig tijdens deze dag, maar ook de wat onbekendere sporten zoals boccia, freerunning en capoeïra.

‘’Naast het beleven van een leuke dag, is het eerste lijntje naar een sport waarin een leerling sportplezier ervaart gelegd. Het zou mooi zijn als we het vuurtje hebben aangewakkerd, waardoor leerlingen structureel een passie voor sporten ontwikkelen’’, aldus Nathan Robben, regionaal projectleider Special Heroes Nederland.

Doe mee

Als je snel wilt gaan, ga je vaak alleen. Als je ver wilt gaan, ga je vaak samen. Wij willen voor en met onze doelgroep ver gaan en daarbij ook een mooie, duurzame route lopen. Doe mee, dan komen we verder! Heb je interesse in een duurzame samenwerking met Special Heroes Nederland? Mail dan naar Nathan Robben via nrobben@specialheroes.nl of kijk op www.specialheroes.nl voor een projectleider in jouw regio.