Doe mee!

Special Heroes werkt mee aan internationaal Kidmove-project

Het Kidmove -project is een internationaal project dat medegefinancierd wordt door het Erasmus + Sport-programma van de Europese Unie. Metropolia UAS uit Finland coördineert dit project en de partners zijn: Icehearts ry (Finland), Sportunion Steiermark (Oostenrijk),Special Heroes Nederland en Windesheim UAS (Nederland), Masaryk University en Bulldogs Brno (Tsjechië) en University School of Physical Education in Wroclaw en AZS-AWF Wroclaw (Polen).

In het programma worden de beste coachingsvoorbeelden voor atleten verzameld en geco-creëerd vanaf de basis voor jonge sporters. Bestaande, op onderzoek gebaseerde theorieën worden gekoppeld aan de kennis en ervaring van coaches in sportclubs en -verenigingen. In goede sportcoaching hoort dat jonge atleten niet alleen gezien en gehoord worden, maar ook gerespecteerd worden zoals ze zijn.

Het Kidmove-project duurt twee jaar en vanuit Special Heroes Nederland werkt onze project-coördinator Franceline van de Geer hieraan mee, samen met Cor Niks en Paul Verschuur van Hogeschool Windesheim in het kader van het Sport Heroes programma.

Het doel van het project is om het plezier en de motivatie voor sporten te vergroten en uitval bij sportactiviteiten te verminderen door het verbeteren van sociale inclusie, gelijke kansen en door preventie van sportgerelateerde blessures.

Meer informatie: Anita Ahlstrand (projectcoördinator Kidmove) anita.ahlstrand@metropolia.fi