Doe mee!

SO De Piramide is de sportiefste SO-school 2019

SO de Piramide uit Den Haag is de eerste sportiefste S(B)O-school van Nederland. De titel sportiefste basisschool van Nederland viel te beurt aan Kardinaal de Jong uit Alkmaar.

SO de Piramide uit Den Haag mag zich als eerste de “Sportiefste S(B)O-school van Nederland” noemen. Uit alle inzendingen vanuit het hele land waren in deze categorie drie scholen genomineerd voor de finale van de verkiezing op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De jury wees uiteindelijk de Piramide als winnaar aan. De school won hiermee een watersporttweedaagse bij het Robinson Crusoë Eiland ter waarde van €2500,- . De prijs is aangeboden door Menzis. Daarnaast verzorgt Transvision b.v. het vervoer naar dit uitje. Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen boden de winnaar bovendien een waardecheque van €500,-  aan. De andere twee genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1250,- , eveneens beschikbaar gesteld door bovengenoemde toestelfirma’s.

De KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Haagse sportopleidingen, Special Heroes en de gemeente Den Haag, organiseerden deze verkiezing van de Sportiefste S(B)O-school voor het eerst.

Sportiefste Basisschool
Op dezelfde dag werd de verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ georganiseerd. De eer om zich met deze titel te profileren viel te beurt aan Kardinaal de Jong uit Alkmaar. Uit het hele land waren vijf basisscholen genomineerd voor deze finale van de verkiezing in Den Haag. De jury oordeelde dat deze school de winnaar was. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3000,- . De andere vier genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1250,- . De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.

Juryrapport
De jury van het S(B)O is onder de indruk van de zeer gedegen aanpak van het totale beweegaanbod van de Piramide. Er is voor iedere leerling een passend programma. Daar waar nodig wordt samengewerkt met de revalidatie en het buitenschoolse sportaanbod is indrukwekkend.
Volgens de jury van het reguliere basisonderwijs is Kardinaal de Jong de terechte winnaar, omdat zij de bindende factor zijn binnen de community van ouders, wijkorganisaties en sport en zorgt dat alle kinderen meer en beter bewegen en sporten. Zij hebben in een heel korte tijd een enorme groei doorgemaakt in het complete beweegaanbod.

Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor de beste podiumpresentatie is gewonnen door zowel Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle (S(B)O) als de Columbusschool uit Almere (PO). Beiden ontvingen een clinic van de AirTrack Factory en krijgen bovendien hun materiaal in bruikleen. Beide scholen lieten een spetterend optreden zien.

Filmpjes van de podiumpresentaties en workshops zijn op Twitter van de KVLO te vinden.