Doe mee!

SBO de Meander sportief het nieuwe jaar in!

SBO de Meander heeft op de valreep van 2019 een mooie erkenning ontvangen. Door het sportprogramma van Stichting Special Heroes te omarmen heeft de school gekozen voor structureel bewegen binnen de school. Die mooie stap mag niet zonder aandacht voorbij gaan natuurlijk!  

SBO de Meander is een openbaar kindcentrum voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 4-12 jaar, in de Asser wijk Pittelo. Centraal op de Meander staat de missie “onze kinderen: samenwerken”.  

Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor mensen met een beperking door een gezonde en actieve levensstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod in sport, cultuur, werk en gezondheid te creëren.  

Door de samenwerking zijn al diverse regionale sportorganisaties langs geweest op de school om de leerlingen kennis te laten maken met hun tak van sport en tevens de trainers kennis mee te geven over hoe je met deze doelgroep om kan gaan zodat ze ook goed mee kunnen komen in de sport. Zo is er al gejudood met Asahi, gekorfbald met AVO, gebokst met boksvereniging Assen, gefietst op de MTB’s van MV Moves en getennist met ATV Hertenkamp. Als klap op de vuurpijl kregen de leerlingen in de afgelopen weken kickbokslessen van ex-europees kampioen karate Peter Boer en ex-wereldkampioen K1 Semmy Schilt!  

Sportdocent Cor van Alff vertelt trots dat hij blij is dat sport & bewegen een structurele plek binnen het lesaanbod heeft en dat dit van grote waarde is voor de brede ontwikkeling van leerlingen.  Directeur Henk Westerhof geeft aan hier onverminderd in te investeren en vind het prachtig dat deze ontwikkeling gezien, herkend en erkend wordt. De mooiste reactie blijft echter wel van de leerlingen die het jammer vinden dat de clinics er weer op zitten. Hoewel er andere lessen zijn die soms wat meer moeite kosten, stonden de leerlingen nu sterk in hun (hand)schoenen actief te kickboksen in de les!  

Van links naar rechts Daphne Veldman projectleider Special Heroes regio Drenthe, Peter Boer ex-europeeskampioen karate, Cor van Alff docent bewegingsonderwijs SBO de Meander, Semmy Schilt ex-wereldkampioen K1, Henk Westerhof directeur SBO de Meander