Doe mee!

RKC Waalwijk lanceert een eigen Team 12

 

Vanaf juni 2021 zijn jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ook bij RKC Waalwijk welkom om werkervaring op te doen. Ze vormen samen Team 12 en werken binnen de aansprekende werkomgeving van RKC Waalwijk aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het leren van werknemersvaardigheden staat daarbij centraal. De jongeren krijgen passende ondersteuning en begeleiding van een werkcoach.

 

Wendy Smits, manager MVO van Stichting Samen RKC: “Als RKC Waalwijk en Samen RKC zijn we uiteraard erg blij met de start van dit mooie project bij onze club. Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt binnen onze organisatie en Team 12 sluit daar perfect bij aan. Samen met de deelnemers, werkcoaches en medewerkers kijken we uit naar het gezamenlijk vormen van Team 12.”

Erna Mannen, directeur van Special Heroes Nederland, zegt over de introductie van Team 12 in Waalwijk: “RKC Waalwijk zelf was altijd al maatschappelijk actief. Ik vind het bijzonder fijn dat we nu met Team 12 van start gaan. Samen kunnen we Team 12 naar een hoger plan brengen.”

Over Team 12

Team 12 is een programma van Special Heroes Nederland. Het concept is ontwikkeld bij VVV-Venlo en gaat nu zijn weg vinden door heel Nederland. Het is een ontwikkeltraject voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Team 12 biedt jongeren een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

Meer informatie is te vinden op www.team-12.nl