Doe mee!

Partners tekenen het sport- en preventieakkoord Zeist

Samen naar een gezond en Sportief Zeist, dat is waar het sport- en preventieakkoord in Zeist voor staat. Het akkoord is een reeks afspraken tussen sportaanbieders, het bedrijfsleven en onderwijs-, welzijn- en zorginstellingen. Woensdag 9 maart 2022 kwamen ruim 40 partners samen om het sport- en preventieakkoord Zeist te ondertekenen. Special Heroes Nederland is één van deze 40 en werkt samen met Sportief Zeist aan de uitrol van een integraal leefstijlprogramma in het speciaal onderwijs en de zorg.

Waarom een sport- en preventieakkoord?

Het sport- en preventieakkoord Zeist is een integrale en lokale uitwerking van het Nationale Sportakkoord én het Nationale Preventieakkoord. De wethouder Sander Jansen (sport) en Marcel Fluitman (gezondheid) zijn enthousiast over het akkoord. Jansen: “Met dit akkoord zetten we een volgende stap naar een gezond en sportief Zeist. In de afgelopen jaren hebben we het sporten in Zeist op de kaart gezet, onder meer door de forse investeringen in sportaccommodaties. Nu gaan we met sportaanbieders en maatschappelijke partners inwoners helpen gezonder te leven en ziekte te voorkomen.” Fluitman: “De integrale aanpak van dit akkoord reikt tot ver buiten de lijnen van de sportvelden. Instellingen en bedrijven kunnen hieraan bijdragen, maar zullen er ook van kunnen profiteren. Denk aan rookvrije, schoolpleinen, cultuursector en sportaccommodaties en gezonde voeding in de sport- en bedrijfskantine. Sport en gezondheid werkt in deze als een twee-eenheid”.

Missies en doelen akkoord

Samen is er één missie en zijn er meerdere ambities en doelen vastgesteld.

Missie:

Gezond en Sportief Zeist

Ambitie 1: Gezonde leefstijl

#1 Van jongs af aan vaardiger in bewegen

#2 Meer bewegen

#3 Gezond gewicht

#4 Verantwoord middelen gebruik (roken, alcohol en drugs)

#5 Mentaal welbevinden

Ambitie 2: Inclusief sporten en bewegen

#6 Passend sport- en beweegaanbod

#7 Sport en beweegaanbod is bekend

Ambitie 3: Vitale sportaanbieders

#8 Hoge kwaliteit van ondersteuning sportaanbieders

#9 Positieve sportcultuur

#10 Open clubs

Ambitie 4: Duurzame sportinfrastructuur

Doelstellingen voor duurzame sportinfrastructuur worden in het voorjaar van 2022 opgesteld.

Contact

Heb je vragen over deze samenwerking of de inhoud van dit programma neem contact op met mfluit@specialheroes.nl

Wil je meer weten over het sport- en preventieakkoord Zeist? Of wil je zelf aan de slag met één van de doelstellingen? Neem dan contact op via gezond@sportiefzeist.nl of bezoek de site www.sportiefzeist.nl