Doe mee!

Ondertekening MuziekopleidersAkkoord

Op 7 oktober wordt het MuziekopleidersAkkoord ondertekend. In dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Dit is een enorme stap op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied. Wij, Special Heroes Nederland, ondersteunen het MuziekopleidersAkkoord ook en tekenen mee. Wil je weten waar er met het MuziekopleidersAkkoord naartoe wordt gewerkt? Bekijk dan deze korte animatie. Of klik hier voor het volledige persbericht.

Programma MuziekopleidersAkkoord 7 oktober online, meld je nu aan!

Op 7 oktober bieden we een inhoudelijk online programma voor pabo- en conservatoriumstudenten en docenten, vak- en groepsleerkrachten, schoolleiders, beleidsmakers en alle andere geïnteresseerden:

12.00 – 12.50 uur: Online lezing prof. dr. Erik Scherder

13.00 – 13.50 uur: Online studentenvragenuur Muziekonderwijs

14.00 – 14.50 uur: Online lezing Natasha Zielanzinski met Q&A – voertaal Engels

15.00 – 15.50 uur: Online workshop vakintegratie door Rens Gresnigt en Vivian Knols

16.00 – 16.50 uur: Online lezing Adam Ockelford met Q&A – voertaal Engels

17.00 – 17.15 uur: Beschouwing in spoken word door Y.M.P. Flow

Lees er meer over op de site van Méér Muziek in de Klas en meld je direct aan! Je mag zoveel programmaonderdelen volgen als je wil.

Muzikale jeugdfoto (oproep!)

Om onder een breed publiek aandacht te vragen voor het belang van muziekonderwijs voor het opgroeiende kind, vragen we heel Nederland op 7 oktober een muzikale jeugdfoto (video mag ook!) te posten op sociale media. Dus duik vandaag nog in je archief en ga op zoek naar een foto of video waarop jij als kind een instrument bespeelt, zingt, danst, een walkman op hebt, een lp of cd vasthoudt of live muziek beleeft en post die op 7 oktober op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter of allemaal o.v.v. ‘IK BEN VOOR #meermuziekindeklas’. Leuk als je daarachter een persoonlijke noot toevoegt.