Doe mee!

Healthy Habits: investeren in een actieve en gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking

Cliënten bij Frion met de Healthy Habits Box

De gezondheidseffecten van sport & bewegen blijken groter bij mensen met een verstandelijke beperking dan bij de gemiddelde Nederlander. – Kenniscentrum Sport & Bewegen

Dit blijkt uit het onlangs verschenen onderzoek van het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Investeren in sport en bewegen bij mensen met een verstandelijke beperking loont dus! Daarnaast draagt het bij aan een actieve en gezonde leefstijl. Voor mensen met een verstandelijke beperking is werken aan een actieve en gezonde leefstijl niet altijd vanzelfsprekend. De sociale omgeving, dus waar iemand woont en met wie iemand veel omgaat, is hierbij heel belangrijk. Begrijpelijk dus dat (zorg)instellingen hier mee aan de slag willen. Maar hoe doe je dat?

Om (zorg)instellingen op weg te helpen bij het werken aan een actieve en gezonde leefstijl, is Special Heroes Nederland het Healthy Habits project gestart. Healthy Habits is Engels voor gezonde gewoontes. Met een beweegbox, beweegvideo’s en voedingstips werken inmiddels verschillende (zorg)instellingen op een leuke en laagdrempelige manier aan gezonde gewoontes en zo aan een actieve en gezonde leefstijl van hun cliënten.

“Leuk om samen met cliënten te ontdekken wat je er allemaal mee kunt. Er zitten ook acht filmpjes bij zodat we een paar beweegvoorbeelden kunnen laten zien.” – Suzan Nieman, diëtist en leefstijlcoach bij Esdégé-Reigersdaal

Ben je benieuwd hoe Suzan Nieman met de cliënten van Esdégé-Reigersdaal aan de slag gingen met de Healthy Habits Box en wat ze er van vonden? Lees dan het verslag uit het nieuwsblad van Esdégé-Reigersdaal.

Bekijk hier het verslag

 

Wil je ook aan de slag met de beweegvideo’s? Deze zijn gratis te gebruiken en staan op de Campus van Special Heroes Nederland.

Naar de Campus

 

Wil je weten hoe je met Healthy Habits bij jouw instelling aan de slag kan? Stuur een berichtje naar healthyhabits@specialheroes.nl. We hebben nog een paar beweegboxen die we mogen weggeven!