Doe mee!

Menzis blijft Special Heroes Nederland trouw

Samenwerking wederom verlengd met 3 jaar

Voor Menzis geldt: elk Menz is er één. Dat geldt zeker voor kinderen en jongeren die extra zorg nodig hebben zoals kinderen met een chronische ziekte of een beperking. Daarom is Menzis al vanaf het begin partner van Special Heroes Nederland en deze samenwerking wordt wederom verlengd tot en met 2021.

Menzis werkt ook de komende jaren weer samen met Special Heroes Nederland aan dezelfde doelen: kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking activeren om, via het aanbieden van activiteiten binnen de domeinen vrije tijd en gezondheid, zelf in beweging te komen, zich te ontwikkelen, zodat zij in staat zijn hun eigen gezonde en actieve leefstijl te organiseren.

Marcel Hofstede, manager Sportieve Partnerships bij Menzis en al vanaf dag 1 betrokken bij de samenwerking: “Menzis en Special Heroes zijn al sinds de start van Special Heroes (ruim 12 jaar geleden) aan elkaar verbonden. Waar we de eerste jaren succesvol met elkaar gewerkt hebben om jongeren met een beperking structureel aan het bewegen te krijgen (eind 2018 sportten ruim 32.000 jongeren met een beperking structureel door het Special Heroes programma), verleggen we nu de aandacht naar de onderdelen van het concept van Positieve Gezondheid: “Healthy Heroes”.
Special Heroes Nederland is in deze een belangrijke aanjager om de basis te leggen voor ontwikkeling en implementatie van beleid voor de doelgroep mensen met een beperking, waar dit niet vanzelfsprekend is. Special Heroes Nederland wil de leefkracht van kinderen, jongeren en volwassenen verder vergroten door in de komende jaren haar programma’s uit te breiden en te verdiepen naar het totale pakket van preventie (meer bewegen en gezonder eten). In 2017 is de stichting mede-eigenaar geworden van de BeweegKuur, waarmee zij naast eigenaarschap van interventies op bewegen, ook op de voedingskant beschikt over een erkende, bewezen effectieve interventie (GLI).