Doe mee!

Mascotte Vita laat leerlingen in het speciaal onderwijs een gezonde en actieve leefstijl ervaren     

Stichting Special HeroesNederland gaat eind april van start met de Vita On Tour. Mascotte Vita gaat door heel Nederland verschillende scholen binnen het speciaal onderwijs bezoeken en wil hun leerlingen door middel van een ‘experience’ gericht op een gezonde en actieve leefstijl, een onvergetelijke dag laten ervaren.
De leerlingen worden verschillende activiteiten aangeboden die aansluiten bij de programma’s Sport Heroes, Art Heroesen HealthyHeroesSpecial Heroes Nederland voert Vita On Tour uiteraard uit binnen de huidige corona maatregelen en biedt perspectief voor de leerlingen in het speciaal onderwijs.

Vita On Tour komt voort uit de wens om juist ook in deze coronatijd de leerlingen in het speciaal onderwijs op een leuke manier in aanraking te laten komen met een gezonde en actieve leefstijl. Als stichting zetten wij programma’s in om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren bij mensen met een beperking. Hierin staat de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van deze doelgroep centraal. Het einddoel dat wij hiermee willen bereiken is het structureel toenemen van de participatie van mensen met een beperking aan sportieve en culturele activiteiten.

Om toch (delen van) programma’s in te kunnen zetten in coronatijd en onze doelen na te streven, zijn we alternatieven gaan zoeken en zo is de Vita on Tour ontstaan. Om daarmee scholen en hun leerlingen een unieke ervaring te geven en ze enthousiasmeren om na de Vita on Tour/Heroes Expeditie de gezonde en actieve leefstijl programma’s van Special Heroes Nederland een vervolg te geven.

Vita On Tour is dus een nieuwe vorm: een experience met activiteiten op het gebied van sport, cultuur en gezondheid die zich afspeelt op de schoolpleinen van de speciaal onderwijs scholen door heel Nederland. Samen met mascotte Vita trekken wij door het land!

Oscar Elsinga (projectleider Vita On Tour): ‘’Om onze doelen in deze tijd tóch nog na te streven, en iets te betekenen voor de speciaal onderwijs scholen in deze corona tijden hebben wij een mooi nieuw aanbod ontwikkeld. Naast activiteiten met mascotte Vita voor het speciaal (basis) onderwijs bieden we het voorgezet speciaal onderwijs een miniversie van Expeditie Robinson. “Door middel van al deze activiteiten brengen we een gezonde en actieve leefstijl op leuke en speelse manier over op de leerlingen en heeft het tevens een educatieve waarde. Hiermee hopen wij zowel de leerlingen als leraren een leerzame en vooral leuke belevenis te bieden”, aldus Oscar.

Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met hun Regionaal Projectleider.