Doe mee!

Lekker en gezond eten met Stip

 

Het Healthy Heroes Stippenprogramma als pilot op De Wijnberg in Venlo

Op donderdag 7 oktober is op De Wijnberg in Venlo de pilot Healthy Heroes Stippencoach van start gegaan. Dit is een voedingseducatie programma waarbij een combinatie is gemaakt tussen het Healthy Heroes programma van Special Heroes Nederland en de Stippencoachmethode van Stippencoach. Tijdens dit programma krijgen de kinderen voedingseducatie over de verschillende maaltijden op een dag. Kinderen wordt bewustwording bijgebracht over hun eigen eetgedrag en krijgen middels de Stippencoachmethode handvatten aangereikt hoe gezondere keuzes te maken.

Special Heroes Nederland is een landelijke organisatie die zich sterk maakt voor een gezonde en actieve leefstijl voor mensen met een beperking. Het programma Healthy Heroes richt zich op leerlingen in het speciaal onderwijs. De Wijnberg is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en biedt passend onderwijs aan kinderen/jongeren met een complexe onderwijs- en zorgvraag.

Het Stippencoachprogramma maakt eten en drinken visueel; ook het begrip gezonde dan wel minder gezonde keuze in voeding is gevisualiseerd. Er wordt niets verboden, maar er wordt visueel gemaakt hoe met de minder gezonde producten om te gaan. Met behulp van de Stippencoachmethode leren kinderen op een makkelijke en uitnodigende manier iets over voeding en worden zich meer bewust van wat zij eten en drinken. Het Healthy Heroes programma van Special Heroes Nederland is daar waar dat past, “vertaald” naar stippen door Jose Veen, kinderdiëtist, diëtist VG en Stippencoach diëtist.

Dit programma is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Special Heroes Nederland, Stippencoach, Venlo.fit, Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en De Wijnberg.


NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie neem contact op met:
Irene Gruintjes, projectleider Special Heroes Nederland
igruintjes@specialheroes.nl

Of kijk voor meer informatie op: www.specialheroes.nl
www.stippencoach.nl
www.iedereenkansporten.nl
www.dewijnberg.nl