Doe mee!

Leerlingen uit het speciaal onderwijs maken kennis met sport, mede dankzij inzamelingsactie #metersvoormeedoen

Dinsdag 15 maart hebben leerlingen van 3 verschillende speciaal onderwijsscholen meegedaan met een Sport & Art Heroes Challenge, een sportdag georganiseerd voor leerlingen uit het speciaal onderwijs in regio Arnhem. De sportdag werd georganiseerd door Uniek Sporten Arnhem en Special Heroes Nederland.

 Een leuke, sportieve dag
De leerlingen begonnen enthousiast aan een leuke dans warming-up mét Vita, de mascotte van Special Heroes Nederland. Daarna hebben ze kennis kunnen maken met vier verschillende sporten die werden gegeven door regionale sportaanbieders. Sommigen sporten waren bekend, maar anderen waren nieuw voor de leerlingen. Zo was er: Voetbal door Vitesse in samenwerking met Eldenia, Volleybal door Aetos, Tafeltennis door MJ Tafeltennis in samenwerking met ISVA en Bootcamp door Vitality Duiven. Na een geslaagde dag gingen de leerlingen moe maar voldaan naar huis met een medaille en flyers van de sportaanbieders op zak.

Stimuleren sportdeelname bij kinderen met een beperking
Deze sportdag is georganiseerd omdat sportdeelname van kinderen met een beperking nog steeds achter loopt in vergelijking met kinderen zonder een beperking. Carlijn Nijhof van Stichting Special Heroes Nederland zegt hierover:

Door het organiseren van deze sportdag hopen wij zoveel mogelijk kinderen een leuke sportieve dag te bezorgen en hopelijk ontdekken zij die ene sport of activiteit waar zij super enthousiast van worden en plezier in vinden!’’

Inzamelingsactie #metersvoormeedoen
Deze sportdag is mede mogelijk gemaakt door de inzamelingsactie van Renee en Pieter-Jan onder de naam #metersvoormeedoen. Zij fietsen 25.000 km, van Mexico naar Argentinië, en halen daarbij geld op voor Special Heroes Nederland. Zij voelen zich bevoorrecht dat ze de mogelijkheden en middelen hebben om dit avontuur aan te gaan.

“Wij weten dat het voor mensen met een beperking niet altijd voor de hand ligt om mee te doen aan de maatschappij. Daarom vinden wij het uiterst belangrijk dat er een gelijk speelveld is voor iedereen. Een speelveld waar iedereen kan meedoen, gelijke kansen krijgt en eenieder zich een waardig mens kan voelen!”

De eerste kilometers zijn inmiddels gefietst en de eerste donaties zijn binnengekomen. Hiermee hebben Special Heroes Nederland samen met Uniek Sporten regio Arnhem een deel van de sportdag kunnen financieren.

Je kunt de belevenissen van Renee en Pieter-Jan volgen via Polarssteps.

En je kunt op Gofundme meer lezen (of een donatie doen) over hun motivatie om hun avontuur te koppelen aan Special Heroes Nederland.