Doe mee!

Inspiratiefilmpjes beweegactiviteiten voor kinderen met een motorische en/of sociaal emotionele achterstand

In samenwerking met Calo Windesheim heeft Special Heroes Nederland een serie inspiratiefilmpjes met beweegactiviteiten ontwikkeld. Binnen deze filmpjes worden activiteiten ingezet specifiek voor kinderen met een motorische en/of sociaal emotionele achterstand. Zo wordt een voorbeeld gegeven van de methodische opbouw van de activiteit ‘uit de schommel vallen’ voor leerlingen met motorische achterstanden. Verder is er een filmpje te vinden met meerdere varianten op de leerlijn ‘zwaaien’. Alle filmpjes geven nog meer inspiratie voor andere geschikte oefeningen.

Bekijk op onze Special Heroes Campus het inspiratiefilmpje  ‘uit de schommel vallen’. Ook de andere filmpjes zijn hier te vinden.

 

De weergegeven activiteiten in de filmpjes worden onder andere ingezet bij ClubExtra. ClubExtra is een bewegingsprogramma van Stichting Special Heroes Nederland voor kinderen die – meer dan andere kinderen – moeite hebben met bewegen, buitenspelen en/of sporten en daardoor aan dit soort activiteiten weinig of geen plezier (meer) beleven. ClubExtra is mede een initiatief van Calo Windesheim.

Bij ClubExtra krijgen kinderen met een motorische en/of sociaal emotionele achterstand meer individuele aandacht en begeleiding om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Meedoen gun je iedereen, daarom staat het spelenderwijs bewegen centraal, waarbij allerlei verschillende bewegingsactiviteiten worden aangeboden om kinderen eerst uit te nodigen om in te stappen en mee te doen.

Wil je ook aan de slag met een ClubExtra? Of meer informatie? Neem dan contact op met Kris Boneschansker via kboneschansker@specialheroes.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.