Doe mee!

Healthy Habits Beweegvideo’s

Bewegen is gezond, zorgt voor plezier, meer zelfvertrouwen en bevordert samenwerken. Dit geldt voor iedereen, ook voor mensen met een matig verstandelijke beperking (MVB). Om sporten en bewegen bij deze groep te stimuleren, heeft Stichting Special Heroes Nederland acht Healthy Habits beweegvideo’s ontwikkeld: van dans en stoelfitness tot balspelletjes. Voor de deelnemers leuk om te doen en voor begeleiders makkelijk om aan te bieden!

Een extra beweegmoment toevoegen aan de bestaande dagstructuur
De acht Healthy Habits beweegvideo’s zijn beweegactiviteiten in een groep, geschikt voor mensen met een matig verstandelijke beperking (MVB) op een woongroep of dagbestedingslocatie. De video’s zijn bedoeld om vaker beweegmomenten op een dag aan te bieden. Koppel de video’s bijvoorbeeld aan een vaste gewoonte: voor of na het ontbijt, koffiedrinken of lunch. Zo wordt gemakkelijk een gezonde gewoonte, een Healthy Habit, gecreëerd.

Staand of zittend, iedereen kan mee doen!
De activiteiten duren tussen de 5 en 10 minuten en kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden. In een groep van maximaal 8 personen en minimaal 1 begeleider kan iedereen lekker mee bewegen. De activiteiten kunnen aan een tafel of in een kring in de huiskamer/dagbestedingslocatie gedaan worden, met weinig of geen materialen.

Alvast een voorproefje:

Ook gebruik maken van de Healthy Habits beweegvideo’s?
Kijk eens op de Campus van Special Heroes Nederland