Doe mee!

‘Get in Motion‘ – online coaching naar gezonde gewoontes

Coaching op leefstijl door vrijwilligers voor mensen met een lichamelijk beperking  

Steeds vaker wordt bij mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking gezonde leefstijl als medicijn voorgeschreven. De eerste stappen zetten in gezondere gewoontes is echter verdraaid lastig. Daarom is er een nieuw initiatief gebaseerd op een succesvol project uit Canada ‘Get in Motion’ (GIM): coaching op afstand door studenten en ervaringsdeskundigen. Deze coaching is GRATIS toegankelijk.

Wij richten ons op ervaringsdeskundigen, (leefstijl)coaches en studenten (bijv. sportkunde) die mee willen doen als coach en anderen willen ondersteunen om de eerste kleine stappen te zetten in gezondere gewoontes. Door een scholing (datum in 2022 volgt) worden zij in staat gesteld om middels een script te coachen op gedragsverandering. Tevens kunnen er info, tools en verwijsopties worden opgehaald in een (kennis)database. 

We willen benadrukken dat de ‘coaches’ niet opgeleid worden tot een professionele leefstijlcoach. Het betreft een vrijwilligersfunctie in dit pilotproject. Coaches verbinden zich voor minimaal één jaar aan dit project en de inzet per client is ongeveer 30 minuten per week. De afspraken zijn online of telefonisch, laagdrempelig en flexibel in te plannen.  

Tevens wordt er een platform en (kennis)database ontwikkeld voor de coaches. De klanten worden actief geattendeerd op Get in Motion tijdens de webinars en middels een nieuwsbrief. Vanuit de sportloketten in de aangesloten revalidatiecentra van het RSB programma kan ook worden doorverwezen naar GIM.  

Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen van dit project. Wil je meer informatie neem dan contact op met Lieneke Vos: mob. 06 30403558 / e-mail: lvos@specialheroes.nl