Doe mee!

Expertmeeting gedragsverandering & slapen bij mensen met een lichamelijke beperking

Op vrijdag 26 maart van 13:00 tot 15:00 uur is er een online expertmeeting over het belang van gedragsverandering en slaap bij mensen met een lichamelijke beperking. Zoals u wellicht weet is er de afgelopen jaren meer aandacht en interesse voor een gezondere leefstijl, zo ook bij mensen met een lichamelijke beperking. Binnen bestaande leefstijlinterventies is er vooral veel aandacht voor voeding en beweging. Maar wat kan slaap bijdragen aan een gezonde leefstijl? En welke gedragsveranderingstechnieken sluiten het beste aan bij deze doelgroep?

In de expertmeeting met drie gastsprekers krijgt u meer inzicht en kennis over deze twee onderwerpen. Dr. Olaf Verschuren, slaapexpert (UMC Utrecht), vertelt over het belang van slaap en verschillende methodieken. Dr. Carin Schröder (GZ-psycholoog met een eigen praktijk) gaat in op gedragsverandering en het inzetten van technieken in de praktijk. De sessie wordt wordt afgesloten met Simone de Schepper. Zij deelt haar inzichten als ervaringsdeskundige met MS. Alle drie de sprekers zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van de GLI voor mensen met een lichamelijke beperking, lees hier.

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de onlineexpertmeeting. Voor vragen kunt u terecht bij Karin Elzing en Esmee Bijl, 4e jaars Sportkunde studenten van de Hogeschool Inholland: 613010@student.inholland.nl. Zij organiseren in samenwerking met Special Heroes Nederland deze expertmeeting.