Doe mee!

Eerste pilot gecombineerde leefstijl interventie LB van start

Deze week start de Sint Maartenskliniek in Nijmegen met de eerste klanten in de pilot gecombineerde leefstijl interventie voor mensen met een lichamelijke beperking (gli-LB). Na de scholing van Carin Schroder en Mia Willems (Mijn Leven 2.0) over de COMB methodiek en de online bijeenkomst over de uitvoering van het programma door Guus Rougoor (opleiding Sportkunde Inholland, Haarlem) is de basis gelegd voor een succesvolle uitvoering van de pilot.

De gli-LB is ontwikkeld door Stichting Special Heroes Nederland en het lectoraat Kracht van Sport van Inholland met input van professionals, onderzoekers en de doelgroep zelf. Lees hier meer over deze samenwerking. Het komende half jaar zal de Sint Maartenskliniek, samen met Rijndam Revalidatie, Odion (locatie Voorstraat) en het UMCG het programma uitproberen en verder verfijnen. Op deze manier zal in december een eerste goed onderbouwde interventie beschikbaar zijn voor het werkveld en mensen met een lichamelijke beperking.

 

Wilt u meer informatie over deze interventie? Neem dan contact op met Martin Fluit of Guus Rougoor door een mail te sturen naar leefstijl@specialheroes.nl of blijf op de hoogte door u in te schrijven voor de nieuwsbrief via deze link.