Doe mee!

Een gezonde en actieve leefstijl voor alle kinderen in het speciaal onderwijs

INTERACTIEF WEBINAR regio Westmet good practice verhalen

Maandag 14 maart en donderdag 17 maart 2022 15.00 – 15.45 uur

Nu meer dan ooit, is het belang duidelijk van het investeren in een gezonde en actieve leefstijl! Een gezonde en actieve samenleving valt of staat door hier van jongs af aan mee te beginnen. De basis hiervoor ligt bij het in beweging brengen van alle kinderen en jongeren naar een gezonde en actieve generatie. Dit is een belangrijk FUN-dament voor fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

Met sport en cultuur leren kinderen samenwerken, voor zichzelf opkomen, elkaar te respecteren en te begrijpen, het beste uit zichzelf te halen en trots op zichzelf en elkaar te zijn. Samen actief zijn, zorgt voor meer plezier en geluk én leerlingen leren om te gaan met verschillende uitdagingen zoals voorspoed, tegenslag en onbekende situaties.

Met voeding en gezondheid leren jongeren de betekenis van gezonder eten en drinken, meer bewegen en actief zijn. Ook leren ze daar zelf de keuzes in te (blijven) maken: op school, thuis, richting werk en in de vrije tijd.

Op al deze vlakken zijn verschillende erkende interventies en methodieken beschikbaar. Special Heroes Nederland heeft een aantal van deze interventies op maat gemaakt voor leerlingen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs en deze gebundeld in een integraal programma gezonde en actieve leefstijl wat bijdraagt aan de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van leerlingen vanuit de verschillende domeinen:

  • Sport & bewegen (Sport Heroes)
  • Kunst & cultuur (Art Heroes)
  • Voeding & gezondheid (Healthy Heroes)
  • Werk & participatie (Ik ben P.A.– Professional Assistent sport-/cultuurorganisaties)

De eerste drie domeinen staan in het teken van het zelf ontdekken, ervaren en (blijven) doen. De laatste, werk & participatie, staat in het teken van leren en ervaren om sport, art en healthy activiteiten te (helpen) organiseren voor anderen. Dit zorgt voor en vergroot zelfregie, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Naast het basisprogramma bieden alle domeinen steeds meer een integrale doorlopende ontwikkellijn gezonde en actieve leefstijl voor zowel het SO en SBO als voor het VSO en Praktijkonderwijs.

Tijdens het interactieve webinar op 14 en 17 maart a.s. vertellen wij er graag meer over. Klik hier om u aan te melden.

Wil je als school al eerder aan de slag of komen bovenstaande data niet gelegen? Neem dan contact met ons (regionaal projectleiders West) op via Inge Privé of Lisette Bakker