Doe mee!

Blog Kidmove: De ‘patron’ als motivator 

Stel je voor dat jouw sportidool ook jouw buddy is bij de sportclub? Dat motiveert natuurlijk enorm! Het Bulldogs Brno floorball team gebruikt het principe van ‘patrons’ waarbij meer ervaren clubspelers de kinderen inspireren tijdens hun training. Klik snel verder en lees meer over deze best practice van jeugdcoaching.

De komende weken verschijnen meerdere blogs uit de deelnemende landen van het Kidmove project. Deze zullen naar het Nederlands vertaald te vinden zijn op de Special Heroes Campus. De Engelstalige versie is te vinden op www.kidmove.eu

Het Kidmove project is een internationaal project dat medegefinancierd wordt door het Erasmus + Sport-programma van de Europese Unie. In het programma worden de beste coachingsvoorbeelden voor atleten verzameld en geco-creëerd vanaf de basis voor jonge sporters. Bestaande, op onderzoek gebaseerde theorieën worden gekoppeld aan de kennis en ervaring van coaches in sportclubs en -verenigingen. In goede sportcoaching hoort dat jonge atleten niet alleen gezien en gehoord worden, maar ook gerespecteerd worden zoals ze zijn.

Het doel van het project is om het plezier en de motivatie voor sporten te vergroten en uitval bij sportactiviteiten te verminderen door het verbeteren van sociale inclusie, gelijke kansen en door preventie van sportgerelateerde blessures.