Doe mee!

Artistieke taferelen op Het Hofpark en Gentiaan College in Apeldoorn

 

SO Het Hofpark en VSO Gentiaan College in Apeldoorn hebben beiden gekozen voor het Art Heroes programma van Stichting Special Heroes Nederland. Een programma waar leerlingen binnen de vertrouwde omgeving van school kennismaken met culturele activiteiten om hun talenten te ontdekken. Tijdens de clinics deden leerlingen een beroep op verschillende zintuigen om te ervaren wat bij hen past. Op Het Hofpark gebruikten leerlingen uit de onderbouw hun creativiteit bij het bedenken van een verhaallijn voor een animatie filmpje met klei. Verrassende gedachtegangen resulteerden in leuke filmpjes van trotse bedenkers! Hier een animatiefilmpje dat in een eerdere clinic door leerlingen met de app stopmotion is gemaakt.

De bovenbouw leerlingen hadden de skills van Dylan Haegens afgekeken en monteerden hun eigen vlogs! Met dank aan de begeleiding van studioz.

Op Gentiaan College kwamen leerlingen uit hun comfortzone tijdens de theaterlessen. Plezier en lol voorop en niets was te gek! Met dank aan Fulco de Deken.

Mogelijk gemaakt door

In de uitvoering van het programma Art Heroes werkt Special Heroes Nederland nauw samen met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Art Heroes wordt financieel ondersteund door het VSB Fonds, de VriendenLoterij en NSGK. Samen maken deze organisaties het mogelijk dat het doen aan kunst en cultuur voor kinderen en jongeren in het speciaal (basis) onderwijs net zo bereikbaar wordt als voor ieder ander, zowel op school als in de vrije tijd.

Wil je Art Heroes ook op jouw school draaien? Neem dan contact op met de regionale projectleider.