Doe mee!

Aanmelding LEEV! Up-to-date open

Kennisbijeenkomst LEEV! Up-to-date “Alles over leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking”

Gezonde leefstijl, iedereen heeft het erover. Echter, gezonde gewoontes ontwikkelen is nog niet zo makkelijk. Helemaal niet als het gaat om mensen met een verstandelijke beperking. Hoe doe je dit en hoe krijg je dit van de grond in jouw organisatie?

Vrijdag 1 december delen de onderzoekers van het LEEV! onderzoek en medewerkers van Stichting Special Heroes Nederland de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Naast het delen van kennis over methodieken, materialen en randvoorwaarden is er ook ruimte voor uitwisselingen tussen zorginstellingen.

Locatie: de Galgenwaard, Herculesplein 7, Utrecht

Kosten: Voor samenwerkingspartners van LEEV! en Stichting Special Heroes Nederland is deelname aan deze kennisupdate gratis.
Ben je geen samenwerkingspartner van een van beide organisaties, dan bedragen de kosten van deelname Euro 75,- pp.*
*Voor dit bedrag mag je gratis een extra collega meenemen!

Helaas moeten we melden dat er geen plek meer is. Als u op een wachtlijst wilt komen kunt u dit mailen naar leefstijl@specialheroes.nl

Programma
Tijd  Onderdeel
13.00 – 13.30 Inloop met lunch
13.30 – 14.30 Opening en introductie
Aly Waninge (Hanze Hogeschool) en Martin Fluit (Special Heroes Nederland)
14.30 – 14.55 Kennis & ervaringen uitwisselen aan thema tafels (voeding, beweging en gedrag)
15.00 – 16.15 Workshopronde
Keuze uit een van de drie workshops
16.15 – 17.00 Afsluiting en borrel

*De workshops staan hieronder beschreven.

Workshop 1

Onderwerp: LEEV! Up-to-date: Wat houdt de LEEV!-interventie in?
Voor wie: Begeleiders, paramedici, beleid
Door: Tessa Wokke (gedragsdeskundige en onderzoeker) en Bas Valentin (diëtist en onderzoeker)

Korte omschrijving:
Hoe vindt u als zorgprofessional de juiste ondersteuning voor de leefstijl vraag van u cliënt? En welke stappen doorloopt u om tot deze ondersteuning te komen? In samenwerking met de projectpartners wordt gewerkt aan de LEEV!-interventie. Het doel van deze interventie is om de zorgprofessional op een toegankelijke wijze de juiste ondersteuning te adviseren voor de leefstijlvraag van zijn/haar cliënt. In deze workshop wordt u meegenomen in de totstandkoming van de interventie, de werking én gaan wij graag met u in gesprek om tips voor verbetering te krijgen.

Workshop 2

Onderwerp: LEEV! Up-to-date: Is jouw organisatie er klaar voor?
Voor wie: Beleid, teamleiders, paramedici
Door: Kirsten Lamberts (gedragsdeskundige en onderzoeker) en Aly Waninge (Lector Participatie en gezondheid van mensen met een verstandelijke en visuele beperking)

Korte omschrijving:
Is er binnen jouw organisatie een visie op leefstijl? Is er voldoende tijd om met de cliënt te bewegen? Hoe creëer je randvoorwaarden voor de LEEV! -interventie? En wat zijn deze randvoorwaarden eigenlijk? In deze workshop gaan we in gesprek over de benodigde randvoorwaarden voor implementatie van de LEEV-interventie.

Workshop 3

Onderwerp: Welke tools kun je in de praktijk gebruiken om gezonde voeding en beweging te stimuleren?
Voor wie: Begeleiders, paramedici
Door: Martin Fluit en Jiske van der Meulen (Stichting Special Heroes Nederland)

Korte omschrijving:
Welke tools en hulpmiddelen zijn al beschikbaar om gezonde voeding en beweging te stimuleren? Wat is geschikt voor wie? Hoe krijg ik mijn team mee? We gaan praktisch aan de slag en inspireren je om de volgende dag meteen de eerste stappen te zetten richting een gezondere voeding en meer beweging voor de cliënt. Doe je mee?