Doe mee!

Aan de slag met Special Heroes Campus

Met trots lanceert Stichting Special Heroes Nederland een nieuw platform: Special Heroes Campus.

Hét praktische informatieportaal voor sportprofessionals over bewegen en sporten van mensen met een beperking in de vrijetijdsbesteding. Hier vind je diverse informatie, zoals scholingen, leerboeken, tipkaarten en leskaarten voor activiteiten in de praktijk.

Het doel van Special Heroes Campus is om sportprofessionals in hun dagelijkse praktijk te ondersteunen, zodat zij voor de doelgroep een waardevolle sport- en beweegsetting kunnen creëren waarin het plezier in bewegen en het ontdekken van talenten centraal mag staan. Tevens is het doel van deze site dat informatie over de doelgroep en activiteiten voor in de praktijk ook allemaal op één plek staan. Dat is de reden dat De Campus een initiatief is van Special Heroes Nederland en dat dit in samenwerking ontwikkeld is met Kenniscentrum Sport, NOC*NSF/Grenzeloos Actief, diverse sportbonden, Hogeschool Windesheim, HanzeHogeschool Groningen en Bewegen Samen Regelen.

Franceline van de Geer, programma coördinator Special Heroes Nederland: “Met de lancering hebben we nu een mooi begin gemaakt van het platform. Met de genoemde partijen zullen we het platform de komende periode verder uitbreiden met nieuwe leskaarten en materialen. We nodigen andere organisaties uit om contact met ons op te nemen wanneer zij ook materialen, leskaarten, publicaties, etc hebben die geschikt zijn voor het platform.”

Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking door een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod te creëren op de gebieden sport en bewegen, kunst en cultuur, werk en participatie en voeding en gezondheid.

Neem direct een kijkje op het platform via https://www.specialheroescampus.nl/ of klik rechtsboven op de Campus button vanaf deze website.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Franceline van de Geer, programma coördinator Special Heroes Nederland, via fvandegeer@specialheroes.nl of 06 23 05 70 84