Doe mee!

Rubriek ‘Bouwen aan gezonde gewoontes’

Bouwen aan gezonde gewoontes! Dat is de slogan van Stichting Special Heroes Nederland. Maar hoe doen wij dat eigenlijk? In deze rubriek delen wij voorbeelden uit ons werkveld. Met deze keer: 


Een goede score voor een gezondere gemeente 

Binnen de leerlijn Sport & Bewegen van Stichting Special Heroes Nederland, kunnen leerlingen met een beperking onder de naam ‘Sport Heroes’ ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. In dit artikel delen we een inspirerend voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen Regionaal Projectleider Oost-Nederland, Marjolein Besnyöi en Hengelo Sport. Voor de gemeente Hengelo, een unieke gelegenheid om bewustwording te creëren over de onschatbare waarde van inclusieve initiatieven in gemeenschapsontwikkeling.  

Meer dan een voetbaltoernooi
Op een bijzondere locatie, de Hangar op de vliegbasis Twenthe, vond op donderdag 8 februari de 10e editie van het Streetsoccer toernooi plaats. Een evenement dat veel meer is dan alleen voetbal. Met deelname van speciaal onderwijs scholen uit de hele regio, waaronder voor het eerst twee teams van een zorginstelling, bracht deze dag jonge deelnemers met diverse achtergronden en capaciteiten samen. Het voetbaltoernooi bevorderde niet alleen de fysieke activiteit, maar het creëerde ook een inspirerende omgeving waarin leerlingen samenwerkten en zich verbonden voelden met elkaar. Dit werd ook gezien door een docent en voegt daar aan toe: “Het was mooi om te zien hoe de leerlingen op een heel andere manier met elkaar omgingen dan tijdens de reguliere lessen op school. De sportiviteit en het respect naar de andere teams waren fantastisch om te zien”. 

Lokale betrokkenheid
De afsluitende sponsorbijeenkomst trok diverse regionale sponsoren. Een hoogtepunt was het interview met wethouder Claudio Bruggink en FC Twente’s algemeen directeur Dominique Scholten, waarin de waarde van lokale betrokkenheid werd benadrukt. Langdurige sponsoren, KTR Benelux en Rotary Hengelo Driene, werden samen met samenwerkingspartner Hengelo Sport in het zonnetje gezet voor hun onmisbare bijdrage. Als blijk van waardering ontvingen zij allemaal een prachtig canvas doek. 

Samen kom je verder
Het hoogtepunt van deze speciale editie was de gulle donatie van maar liefst €10.000 door de sponsoren, ter ere van het 10-jarig jubileum. Deze bijdrage stelt onze organisatie in staat om het komende jaar opnieuw talloze mensen met een beperking deel te laten nemen aan diverse activiteiten. Ook gemeenten hebben hierin een sleutelrol, waarbij lokale betrokkenheid verder gaat dan alleen financiële steun; het vertegenwoordigt een tastbare investering in de welzijnsverbetering van individuen (met een beperking). Deelnemen aan en het ondersteunen van initiatieven zoals het Streetsoccer toernooi draagt direct bij aan het bouwen van sterke, samenhangende gemeenschappen waarin alle burgers volwaardig kunnen participeren. Samen bouwen we aan gezonde (en inclusieve) gewoontes!

 


Doe met ons mee!
Wil jij ook met Healthy Heroes aan de slag? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen.