Doe mee!

Media P.A. certificaat in the pocket voor iXperium leerlingen!

Jelle van der Meer, Stef Everts en Max Hakkert mogen zich voortaan officieel Media P.A. noemen! Trots namen zij afgelopen dinsdag 18 juni het Ik ben Media P.A. certificaat in ontvangst. Zij zijn de eerste leerlingen die de Media P.A. cursus volbracht hebben.

Itske Tersteeg en Elle Peters zijn de bevlogen kartrekkers achter het succes van het Ik ben P.A. traject op het iXperium Arnhem. Het iXperium Arnhem is een samenwerking van de schoolbesturen Delta Scholengroep, DeBasisFluvius, de Onderwijsspecialisten en Proominent, HAN Pabo en het iXperium/CoE. De plek voor jongeren uit het regulier én speciaal onderwijs waar onderzoek en kennis op het gebied van leren en lesgeven met ict wordt gedeeld.

Van links naar rechts de trotse eigenaren van het Ik ben Media P.A. certificaat Stef Everts, Max Hakkert en Jelle van der Meer.

Programma en mogelijkheden Ik ben P.A.

Het Ik ben P.A. programma versterkt de participatie, het zelfvertrouwen en de talenten van jongeren in het speciaal- en praktijkonderwijs, waarmee zij aan hun toekomstperspectief werken. Naast Sport P.A. zijn er nu, mede dankzij de Rabobank Foundation , ook andere modules beschikbaar: Media P.A. en Horeca P.A. ZonMW steunt het programma Ik ben P.A., zodat meer jongeren met een beperking deel kunnen nemen aan de maatschappelijke diensttijd. Met maatschappelijke diensttijd leveren jongeren op vrijwillige basis een bijdrage aan de samenleving.

Jelle, Stef en Max hebben op het iXperium de Media P.A. cursus gevolgd, waarna zij de opgedane theorie en aangeleerde vaardigheden in praktijkopdrachten hebben toegepast. Naast de ontwikkelde competenties zijn zij nu goed in staat om zelfstandig een beeldverslag te maken van een evenement of een bijzondere dag.

Special Heroes Nederland laat de kans om deze kersverse Media P.A.’s live in actie te zien niet liggen en heeft de leerlingen uitgenodigd om een beeldverslag van een bijzondere dag te maken. De Sportiefste Speciaal Onderwijsschool van Nederland, S.O. De Piramide uit Den Haag, mag 20 en 21 juni, met dank aan partner Menzis, genieten van alles wat het eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse plassen te bieden heeft! En één van deze dagen wordt volledig door de geslaagde P.A.’s georganiseerd. De Sport P.A.’s bereiden de watersportactiviteiten voor, de Horeca P.A.’s zorgen dat de inwendige mens niets tekort komt en de Media P.A.’s zorgen voor een beeldverslag van deze unieke dag!

Wil je als school meer weten over het Ik ben P.A. programma? Geef je dan via deze link op voor de informatieavond die medio september wordt georganiseerd of lees hier aanvullende informatie. Exacte datum, tijdstip en locatie volgen medio augustus.