Doe mee!

Healthy Heroes voor leerlingen praktijkonderwijs Bovenburen

Kick off project Sport Gezonde School voor leerlingen praktijkonderwijs Bovenburen
Voel je lekker(der) met gezonde voeding en beweging

Vestiging Bovenburen van het Dollard College, school voor praktijkonderwijs in Winschoten, wil leerlingen bewuster maken van een gezonde leefstijl. Om je lekker te voelen en goed te kunnen presteren op school en daarbuiten is gezonde voeding en beweging erg belangrijk. De school heeft daarom contact gezocht met het Huis voor de Sport Groningen en Stichting Special Heroes Nederland (programma Healthy Heroes). Beide organisaties hebben veel ervaring in het opzetten van projecten om jongeren bewust te maken van een gezonde leefstijl. De school is op daarom op 27 november gestart met het project Sport Gezonde School. 

Kennismaken met sport en gezonde voeding
Sportverenigingen komen twee keer per leerjaar op de school langs om sportclinics te verzorgen van het sportaanbod dat zij aanbieden. Leerlingen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport en ze worden gestimuleerd om lid te worden van een sportaanbieder. Daarnaast is er volop aandacht voor gezonde voeding en gezond leven tijdens de lessen.

Kick off Sport Gezonde School
Op woensdag 27 november was de kick off van dit sportieve en gezonde project. De school organiseerde een speciale (feestelijke) activiteit in de schoolkantine. De leerlingen van klas 1,2 en 3 maakten kennis met free-running, kickboksen, dans en deden verschillende gezondheidsoefeningen. Wethouder E. Wüncker, portefeuillehouder van de gemeente Oldambt was ook bij de opening aanwezig.