Doe mee!

The why

In een persoonlijk leertraject ‘’Succes en geluk in werk en leven’’, kreeg ik de opdracht om out of the blue te beschrijven wat ik zou  doen en waar ik zou zijn als er geen belemmeringen waren.  Dus geen hypotheek die betaalt moet worden en overige verplichtingen ,  maar een keuze vanuit alle mogelijkheden . Ik merkte zelf hoe lastig het is om enkel vanuit mogelijkheden te denken, omdat het stemmetje in mijn hoofd de beren op de weg  feilloos wist te benoemen.  Uiteindelijk werd het stemmetje in mijn hoofd stil en beschreef ik dat ik de verbinder was op  een plaats waar iedereen welkom was, zichzelf kon zijn en mee mocht doen. Een plaats waar plezier en zingeving werd ervaren….

Stichting Special Heroes realiseert voor heel veel jongeren en volwassenen met een beperking een plaats waar zij mee kunnen en mogen doen. Ik ben me vanuit het gezin waarin ik ben opgegroeid, altijd bewust geweest dat het niet voor ieder  individu vanzelfsprekend is om mee te komen en mee te doen in de maatschappij. Een maatschappij waar je in ‘’het systeem’’ moet passen, terwijl ik geloof in uitgaan van de kracht en mogelijkheden  van een individu. Vanuit dit bewustzijn werk ik graag mee aan een omgeving voor kwetsbare doelgroepen, die zich hard maakt voor het geluk en het recht om mee te doen.

Ik word blij als ik een schakel ben om een kwetsbare doelgroep  mee te laten doen in onze participatiemaatschappij.  Ik word blij als jongeren ervaren dat zij veel meer kunnen dan zij denken,  zelfvertrouwen ervaren en voelen dat ze ertoe doen. Ik word blij als ik vanuit de mogelijkheden van een individu iets kan bijdragen aan succes en geluk in een leven.

Met een beetje hulp en ondersteuning van de vele schakels in de ketting kunnen we met elkaar het onmogelijke waar maken voor deze doelgroep. Dromen, durven, doen! – Sabrina Lentjes