Doe mee!

Hank van Geffen

Motivatie lid van Raad van Toezicht

Ruim vier jaar ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht en het is voor mij een uitdaging een steentje bij te kunnen dragen. Ik heb orthopedagogiek gestudeerd en ben 63 jaar. Ruim 30 jaar werkzaam geweest als bestuurder van een groot concern met diverse zorginstellingen en scholen in Brabant en Limburg en op 59 jaar gestopt met betaald werk. Nu vooral bezig met mijn passie met mijn klusbedrijf in de bouw.

Ook wil ik een maatschappelijke bijdrage leveren door advieswerk en toezichthoudende taken voor organisaties die er mijn inziens toe doen.

Doelstellingen waar de mens met beperkingen aandacht krijgen om beter te participeren in de maatschappij en meer kwaliteit van leven kunnen krijgen zijn voor mij belangrijk. Zelf heb ik een fietsproject opgestart voor mensen met een verstandelijke beperking die uiteindelijk de Mont Ventoux beklimmen. Er zijn nu ruim 300 deelnemers en dit peloton geeft me veel voldoening. Het is dus dan ook logisch dat ik Special Heroes een bijzonder waardevolle organisatie vind. Men gaat uit van de kracht van de mens met een focus op de ontwikkelmogelijkheden. We geven een kwalitatieve goede ondersteuning voor diverse instellingen en scholen om dit waar te kunnen maken. Het is waardevast voor de mensen met een beperking want als wij het los laten gaan die organisaties door.

Een Raad van Toezicht richt zich vooral op de continuering  van de doelstelling  en de posities van de medewerkers.  Zij moeten een gezonde organisatie ervaren om het uiterste uit zich zelf te kunnen halen voor het leveren van een optimale prestatie.

Trots om aan dit proces een bijdrage te mogen geven!