Doe mee!

Events

Expercience, Challenge en Battle

Events

Elk schooljaar kunnen leerlingen met hun school deelnemen aan drie Sport Heroes evenementen. Meestal vinden de Sport Heroes Experiences aan het begin van het schooljaar (in september en oktober) plaats. Een sportochtend of -middag op de school, waarbij diverse lokale sportverenigingen de leerlingen kennis laten maken met hun sport. Zo krijgen de leerlingen een beeld van mogelijke sporten en kunnen zij een keuze maken voor clinics die gedurende het schooljaar gegeven worden op de school.

Vanaf april tot het einde van het schooljaar volgen dan de Sport Heroes Challenges of Sport Heroes Battles. Dit zijn regionale evenementen georganiseerd door Special Heroes Nederland. Scholen kunnen met hun leerlingen meedoen aan deze sportieve dag. Bij de Challenge gaan de leerlingen met elkaar sporten, bijvoorbeeld tijdens een survival. In de Battles strijden teams van verschillende scholen tegen elkaar, zoals bij de voetbal battle of dance battle.

Ook vanuit het Art Heroes programma worden diverse events georganiseerd zoals bijvoorbeeld de Art Heroes Dance Battles.

Kijk voor de geplande activiteiten op de kalender.

Vita On Tour

In verband met Corona zijn vele events gecanceld. Met het Vita On Tour (VOT) concept is het voor scholen mogelijk om toch een event te organiseren gericht op een gezonde en actieve leefstijl en zo hun leerlingen een onvergetelijke dag te laten ervaren. 
Bij de VOT worden de leerlingen verschillende activiteiten aangeboden die aansluiten bij de programma’s Sport Heroes, Art Heroes en HealthyHeroes

Special Heroes Nederland voert Vita On Tour uiteraard uit binnen de huidige corona maatregelen en biedt perspectief voor de leerlingen in het speciaal onderwijs.

Kijk hier voor een leuke foto-impressie.

Verkiezing Sportiefste Speciaal Onderwijsschool van Nederland

Sinds 2018 is Special Heroes Nederland betrokken bij de verkiezing van de Sportiefste School van Nederland. Vanaf dat jaar is er namelijk ook een verkiezing voor de Sportiefste Speciaal Onderwijsschool van Nederland. Net als voor het reguliere onderwijs is de verkiezing het ene jaar voor het voortgezet onderwijs en het andere jaar voor het basisonderwijs. De verkiezing wordt georganiseerd door de KVLO en NOC*NSF. Wil je ook meedoen met jouw school? Kijk dan snel op de site van KVLO voor meer informatie.